Zenity používám také, jen v jiném skriptu. Xterm je rolovací, takže když mi příkaz find najde spoustu výstupů, dá se v tom pěkně orientovat...resp. líp, než v zenity, navíc v příkazu grep, když vyhledávám dle obsahu souborů, se dají nalezené výrazy obarvit, což opět zpřehleďnuje výsledky. Pokud existuje ještě jiná volba, určitě rád zkusím..musí to ale splňovat následující:
- nesmí daná hláška zmizet, tedy až na mé odkliknutí (což by zenity splňovalo)
- musí to být přehledné - což by v zenity už moc přehledné nebylo
EDIT:
teď si všímám, v tvém příkazu jsou i rozměry width a height, což jsem nikdy nezkoušel, to by nemuselo být špatné, hned zítra vyzkouším...
EDIT2:
Tak mi to nedalo a už jsem to i vyzkoušel. Zenity jsem měl za to, že se objeví žlutý trojúhelník s vykřičníkem v oznamovací oblasti jako ikona, s těmi přidanými rozměry to je ještě lepší, než xterm...to je velká paráda :-) díky moc, K+
Ještě bych se chtěl zeptat, na netu jsem našel jen, co to znamená gnome-terminal a xterm, ale jaký je mezi nimi rozdíl jsem nějak nepochytil..Věděl bys, proč jsou v systému integrovány dva různé a přitom stejné balíky?
A druhý dotaz: při odstranění xterm to chce odebrat i ubuntu-desktop, což mi tak uplně nevyhovuje :-)
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace... Hotovo
Následující balíky budou ODSTRANĚNY:
ubuntu-desktop xterm
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 2 k odstranění a 4 neaktualizováno.
Po této operaci bude na disku uvolněno 1237kB.
Chcete pokračovat [Y/n]? n
Přerušeno.