Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zaseknutí při bootu Ubuntu 9.10  (Přečteno 688 krát)

S.T.E.A.K.

• Návštěvník
Zaseknutí při bootu Ubuntu 9.10
« kdy: 25 Února 2010, 23:28:21 »
Dobrý den,
Včera jsem s počítačem normálně pracoval, potom vypnul bez problémů. A dneska se mi nedaří systém zapnout. Do dneška mi na notebooku fungovalo Ubuntu víceméně bez problémů cca 3 roky.
Problém:
Zapnu počítač, vyberu v Grubu Ubuntu 9.10 x86(nejnovější jádro stažené v aktualizacích). Zobrazí se černá obrazovka s bílým logem Ubuntu(jako normálně při bootování) ale potom když by se měl zobrazit splash screen, tak se nestane nic a obrazovka zčerná a nic se neděje. Zkoušel jsem čekat 20 minut a nic, a jakmile stisknu libovolnou klávesu zobrazí se text viz obrázek níže.

Včera večer se ještě cca hodinu před vypnutím instalovaly nějaké aktualizace(OO.org a Winstrom a ještě něco dalšího systémového co si už bohužel nepamatuji)

Můžete poradit co s tím? Pokud potřebujete další informace, tak poskytnu. Vyřešil bych si to sám, ale příkazovou řádku ovládám jen na uživatelské úrovni(cd, ls, mkdir, apt-get apod.).
Předem děkuji za odpovědi.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Zaseknutí při bootu Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2010, 00:08:50 »
Zkus postupně

- Vyzkoušej starší jádro.
- V LiveCD zkontroluj oddíl na chyby. (GParted/Editor diskových oddílů)
- Dej tady výstup z boot_info_script.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2010, 06:57:35 »
dej sem výpis z

Kód: [Vybrat]
sudo fdisk -l
popř. pokud to zvládneš aplikuj moji radu na svůj případ viz. http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,43004.msg313899.html#msg313899
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

S.T.E.A.K.

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2010, 15:53:01 »
to Arrange: Dík za odpověd, ale ostatní jádra dělaly to samý a Gparted žádný chyby nenašel.

to macu: Dík moc za pomoc, zabrala ta změna zavádění v Grubu. Ušetřil si mě formátování disku a ztrátě dat za posledních 14 dní od posledního zálohování.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2010, 16:25:27 »
Data by se neztratili. Neboj :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.