Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zapnout Compiz při startu systému? [vyřešeno]  (Přečteno 2413 krát)

Ithilien

• Návštěvník
Jak zapnout Compiz při startu systému? [vyřešeno]
« kdy: 24 Února 2010, 14:15:12 »
Nevíte prosím někdo, jak můžu zapnout Compiz při startu systému a mít při tom vyplé efekty v KDE (nastavení systému --> pracovní plocha --> efekty na ploše). Compiz mi funguje když dám zkratku Alt+F2 a zadám compiz a nebo v příkazové řádce napíšu compiz. Zároveň bych se chtěl zeptat, proč mi při zapnutém compizu buguje přepínač ploch? Mám na něm klasicky nastaveny 4 plochy a zobrazení ve dvou řádkách ale když zapnu Compiz tak se mi na něm nastaví jedna plocha přes jeden řádek a nejde to vrátit. Musím se odhlásit a přihlásit aby se to zpravilo. Používám Kubuntu 9.10, graf. karta Nvidia 8400GM, nesvobodné ovladače mám nainstalované. Díky
« Poslední změna: 03 Března 2010, 00:54:09 od kiklhorn »

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
Re: Jak zapnout Compiz při startu systému?
« Odpověď #1 kdy: 24 Února 2010, 20:06:59 »
nevim jestli myslis primo to ale co treba
System > Preferences > startup aplication
a tam pridat prikaz compiz.

neo si to pripsat do rc.local.

q66

« Odpověď #2 kdy: 24 Února 2010, 22:26:14 »
nevim jestli myslis primo to ale co treba
System > Preferences > startup aplication
a tam pridat prikaz compiz.

neo si to pripsat do rc.local.

v rc.local je to blbost, protože compiz je WM a to se spouští v Xkách, rc.local se pustí ještě před startem Xek.

a ten příkaz do autostartu je
Kód: [Vybrat]
compiz --replace

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2010, 12:07:10 »
ajo pravda na to sem nepomyslel ze rc.local jede jeste pred zavedenim Xek.

trosku OT.
jaky je rozdil mezi "compiz" a "compiz --replace" ja mel za to ze  --replace znamena ze nahradi soucasny okenni manazer napr metacity.
a compiz bez parametru se spousti jen kdyz nejede zadny okenni manazer, protoze takhle rekne ze uz nejaky manazer jede a nespusti se...

q66

« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2010, 14:16:45 »
ajo pravda na to sem nepomyslel ze rc.local jede jeste pred zavedenim Xek.

trosku OT.
jaky je rozdil mezi "compiz" a "compiz --replace" ja mel za to ze  --replace znamena ze nahradi soucasny okenni manazer napr metacity.
a compiz bez parametru se spousti jen kdyz nejede zadny okenni manazer, protoze takhle rekne ze uz nejaky manazer jede a nespusti se...

jo, a on se potřebuje nahradit metacity z gnome.

Když se spouští autostart, metacity už běží.

Ithilien

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Února 2010, 00:00:36 »
díky. vyřešil jsem to tak že jsem v nastavení systému - záložka pokročilé - automatické spuštění klik na tlačítko přidat program, napsal compiz a OK. compiz od té doby startoval po spuštění KDE. akorát proč mi buguje ten přepínač ploch netuším. teď mám zaplé KDE efekty a všechno bez problémů ale chybí mi tu např z compizu hořící písmo a watter effect. kdyby mi nebugoval přepínač ploch(viz první příspěvek) tak bych si compiz nechal zaplý. každopádně díky za snahu ;)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 26 Února 2010, 01:23:04 »
díky. vyřešil jsem to tak že jsem v nastavení systému - záložka pokročilé - automatické spuštění klik na tlačítko přidat program, napsal compiz a OK. compiz od té doby startoval po spuštění KDE. akorát proč mi buguje ten přepínač ploch netuším. teď mám zaplé KDE efekty a všechno bez problémů ale chybí mi tu např z compizu hořící písmo a watter effect. kdyby mi nebugoval přepínač ploch(viz první příspěvek) tak bych si compiz nechal zaplý. každopádně díky za snahu ;)

A nastavil jsi ty plochy i v Compizu?

Ithilien

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 26 Února 2010, 17:37:53 »
Už to mám. Nastavil jsem si ty plochy a jede to. Díky moc  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.