Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: příkaz prelink, nefunkčnost ubuntu  (Přečteno 1408 krát)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
příkaz prelink, nefunkčnost ubuntu
« kdy: 06 Března 2010, 10:38:08 »
Dobrý den, podle návodu na wiki jsem provedl příkaz prelink, upozorňuji nedělal jsem ho poprve a nastalo tohle. Po skončení příkazu nešlo nic spustit, vše jen probliklo a ukončilo se, do konzoly se nešlo dostat. Provedl jsem tvrdý reset, jiný nešel a následně již nemohu vůbec otevřít ubuntu, žádnou volbu v nabídce grubu, kromě memtestu. Boot končí přibližně takto: mountfail shell, main proces 473, kiled by segv signal, procesů bývá více, a při opakování jsou vždy jiná čísla. Na disk se z live cd dostanu. Prosím poraďte.

wam]Spider007

• Host
Re: příkaz prelink, nefunkčnost ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 06 Března 2010, 11:38:16 »
celkom by sa aj hodil ten prikaz, ktory ste do terminalu zadali.

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2010, 11:39:17 »
sudo prelink -avmR

franta uživatel

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2010, 12:22:14 »
Dobrý den, podle návodu na wiki jsem provedl příkaz prelink, upozorňuji nedělal jsem ho poprve a nastalo tohle. Po skončení příkazu nešlo nic spustit, vše jen probliklo a ukončilo se, do konzoly se nešlo dostat. Provedl jsem tvrdý reset, jiný nešel a následně již nemohu vůbec otevřít ubuntu, žádnou volbu v nabídce grubu, kromě memtestu. Boot končí přibližně takto: mountfail shell, main proces 473, kiled by segv signal, procesů bývá více, a při opakování jsou vždy jiná čísla. Na disk se z live cd dostanu. Prosím poraďte.
Mám podobnou zkušenost taky mi tady poradili nějakej příkaz a smazlo to celej disk.

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 06 Března 2010, 12:33:51 »
S prelinkem nemám zkušenost. Nicméně zkusil bych nabootovat z LiveCD a chroot jestli se povede. Poté provést prelink znovu s --force nebo ho poslat do kytek s --undo. Pokud ne, možná jde prelink aplikovat i na neběžící systém, nicméně to už střílím od boku úplně.

@FU: Nevěřím. Jaký příkaz? ;)
« Poslední změna: 06 Března 2010, 12:36:13 od Pavel Půlpán »

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Března 2010, 12:41:06 »
Bohužel chroot se nepovedl to jsem zkoušel krátce po napsání prvního příspěvku. Na neběžící systém jsem v manu nic nenašel. Už je pozdě, právě jsem dokončil reinstalaci a znovu vše doinstalovávám.

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 06 Března 2010, 12:42:41 »
V dané situaci asi nejjednodušší řešení. Příště bacha na to, s čím hokuspokusuješ, zrovna prelink je brutální zásah do systému a pokud na něj není systém předpřipraven, dopadne to špatně. ;)
« Poslední změna: 06 Března 2010, 12:45:04 od Pavel Půlpán »

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 06 Března 2010, 20:52:06 »
Dělal jsem ho již asi 4 krát, bral jsem to jako spolehlivou záležitost a tak jsem překvapen. Bohužel jsem neexperimentoval ale využíval osvědčený postup. Jinak bych takové věci dělal ve virtuálu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.