Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatické spouštění prezentace fotek při startu systému [vyřešeno]  (Přečteno 1621 krát)

lenochodcz

• Návštěvník
Dobrý den,

prosím o radu - chtěl bych, aby se mi při spuštění PC rovnou bez zásahu kohokoli ;-) rozjel Prohlížeč fotografií (či cokoli jiného na prohlížení fotek) a spustila se prezentace přes celou obrazovku.

Prozatím jsem to vyřešil tak, že jsem do /etc/profile.d/ umístil soubor foto.sh, kde jsem napsal řádek
Kód: [Vybrat]
eog /home.../cestakfotkam...
Nevíte někdo prosím, jaký parametr bych měl přidat, aby se fotky začaly prezentovat?
Jedná se o obsluhu PC vrátným a tak bych chtěl jeho činnost s PC co nejvíce minimalizovat...

Díky
« Poslední změna: 09 Března 2010, 15:54:20 od Anna Taliánová »

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Automatické spouštění prezentace fotek při startu systému
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2010, 12:36:42 »
skuste spustat taketo nieco - u eog som nenasiel prepinace na spustenie ako slideshow/vo fullscreene, gthumb to umoznuje, v gui sa da nastavit aj pauza medzi snimkami
find /cesta/k/obrazkom -type f -name '*' -exec gthumb -s {} \+viac info @man find && man gthumb
inspirovane je to arrange-ovou radou stadeto http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,43197.msg329583.html#msg329583
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Automatické spouštění prezentace fotek při startu systému
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2010, 12:49:32 »
Něco takového v Aplikacích spouštěných po startu nefunguje?
eog -fs ~/fotky
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

lenochodcz

• Návštěvník
Škoda, že tu není smajlík, jak se tluču do hlavy.
Díky za odpovědi, aplikacemi po startu se to vyřešilo - geniální parametr -fs (kdo by to čekal)  :P

BTW - kýžený PC se spouští bez hesla, je ve vestibulu. Pokud jsem tohle aplikoval na PC s přihlášením, tak:
1) při odhlášení/přihlášení se prezentace spustila, ale 2 lišty na obrazovce zůstaly
2) při restartu PC se prezentace spustí, ale jako minimalizovaná do lišty.

Nicméně, moji situaci to vyřešilo.

Díky
« Poslední změna: 09 Března 2010, 15:53:42 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.