Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10 mrzne na IBM  (Přečteno 2121 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ubuntu 9.10 mrzne na IBM
« kdy: 02 Března 2010, 14:42:42 »
U9.10 mi na mém stroji IBM občas zmrzne. U8.04 to nedělalo.
Zmrzne to tak, že lze pouze pohybovat myší, jinak se nic nemění. Nereaguje na Alt+F1, nereaguje na tlačítko vypnutí, nepomůže ani Alt+SysRq+r a potom Alt+F1.
Přitom počítač běží. Je například možno si úspěšně synchronizovat Palm.
Pomůže jen tvrdý reset nebo Alt+SysRq+b (boot).
Díky za tipy, kde bych měl začít hledat hnilobu...
:-)
« Poslední změna: 09 Března 2010, 15:55:33 od Anna Taliánová »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
Re: U9.10 mrzne
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2010, 09:45:26 »
Jediné, co jsem vypozoroval je, že to zmrzne vždy, když se například zobrazí bublina, nebo se změní kurzor (například při přetahování souborů)...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2010, 10:13:11 »
Nainstaloval jsem U9.10 na druhý počítač stejného typu.

Tak už systém ukazuje plnou kapacitu RAM (1001.0 MiB) oproti 994.1 MiB na prvním stroji, ale mrzne stejně a stejným způsobem. Čerstvě po instalaci a aktualizaci. Myslím, že hnije grafika intel845. Taky samozřejmě nefunguje akcelerace (která na 8.04 šla).

RAM zkontrolována memtestem, HDD na badblocks...
« Poslední změna: 09 Března 2010, 10:56:38 od compaq »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2010, 10:37:46 »
Koukám, že sis tady otevřel takovej malej blog :-)

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2010, 10:50:49 »
Koukám, že sis tady otevřel takovej malej blog :-)

...ale v blbou dobu. Protože, když se objeví diskuse o vzhledu přicházející verze, mrznutí předešlé nikdo neřeší :-)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #5 kdy: 09 Března 2010, 12:37:15 »
Tohle vlákno sleduju už od začátku... ale neměl jsem hodnotnou myšlenku, jak ho obohatit  ;) Popisovaný problém jsem měl taky... ale nějakou dobu se už nevyskytuje. Zničehonic to zasekávání přestalo. Je teda pravda, že jsem taky nevyužíval v poslední době nic příliš náročného na grafiku...
Co jsem se dogooglil, tak by to snad mohl být nějaký problém v grafickém ovladači... a je pravda, že žádné zkrátky Alt+SysRq+? nefungovaly.

Asi nějakej šotek
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 09 Března 2010, 13:09:34 »
Tohle vlákno sleduju už od začátku... ale neměl jsem hodnotnou myšlenku, jak ho obohatit  ;) Popisovaný problém jsem měl taky... ale nějakou dobu se už nevyskytuje. Zničehonic to zasekávání přestalo. Je teda pravda, že jsem taky nevyužíval v poslední době nic příliš náročného na grafiku...
Co jsem se dogooglil, tak by to snad mohl být nějaký problém v grafickém ovladači... a je pravda, že žádné zkrátky Alt+SysRq+? nefungovaly.

Asi nějakej šotek

Budu tedy čekat... Ale mrzne to stále (několikrát denně) a nic náročného na grafiku nedělám. Zpravidla mám spuštěný jen Firefox, Thunderbird a Skype...

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
Re: Ubuntu 9.10 mrzne na IBM
« Odpověď #7 kdy: 09 Března 2010, 18:28:57 »
Mně to mrzlo, když jsem měl puštěné třeba Neverwinter Nights, které nemám úplně korektně nainstalované (nerozumí si s pulseaudio třeba a tak..). Ale někdy i bez běžících nwn to najednou přestalo reagovat, tak netuším.

Tohle samé nevysvětlitelné chování vykazoval notebook Acer(v podpisu) s verzí 8.10 tudíž jsem na něm musel zůstat u Hardyho...
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Března 2010, 19:36:29 »
mne toto robilo napriklad open suse. uplne rovnake priznaky....fungovalo len hybanie mysou ale nic ine. Podla mna je nejaky problem s gfx. kartou resp. ovladacom. Nemas nahodou intel grafiku?

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Března 2010, 08:55:45 »
Nemas nahodou intel grafiku?

Intel 845. U8.04 používalo ovladač i810 a fungoval dobře (i s akcelerací).

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #10 kdy: 10 Března 2010, 10:40:33 »
Tak 8.04 ide aj mne pekne :). Tak snad pri prechode na 10.04 nebudem mat podobny problem. Ja mam Intel GMA 950 alebo 945 (teraz neviem presne :D ).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.