Je v tom nejaka zrada

Pomoci Boot-up manageru jsem zkousel povypinat kde co, ale stale to zralo 0,5GB pameti. Nakonec jsem zkusil vypnout jen bluetooth (ktery jsem stejne nevedel jak se vypina a samo mi ho to pri kazdym startu zapnulo) a virtualbox kernel. Provedl restart a Ubuntu zralo uz jen 187 MB

Nicmene me zajimalo cim to bylo, tak jsem zkusil nahodit Virtualbox, kterymu se nechtelo fungovat bez spustenyho kernelu. Po spusteni virtualbox-kernelu fungoval i virtualbox.
Modry zuby jsem nezkousel zapnout, protoze jsem rad, ze uz mi neco nezere 250MB, ale jeste se uvidi behem tydne, jestli to ted jen tak naoko nic nezere. Kdyz to bude dobry, tak dam vedet.
Predtim jsem se jeste blbe vyjadril. Ve sledovani systemu -> procesy nic videt nebylo, ani v terminalu-> $ top. Ale ve sledovani systemu -> zdroje bylo videt, ze je obsazeno 50% (490MB) RAM.
Jinak k tomu Debianu, taky jsem zprovoznil ATI za 10 min. podle jejich wiki a spokojene ho doted pouzival i se zprovoznenym 3D, ale jen do te doby, nez jsem zkusil pouzit Mplayer misto VLC, kdy jsem zase resil jak to ma vykreslovat. Na OpenGL to behalo par snimku za sekundu, tak jsem se kouknul do terminalu a 3D zase nebezelo...prestalo behem aktualizaci kernelu fungovat. Nasledovala reinstalace kvuli predelani partition a pak mi nefungovala jak grafika, tak v terminalu nechodily nektere systemove prikazy...hlasilo to command not found na uplny zakladni prikazy. Takze jsem zkusil Ubuntu, ktery zatim jaks takz funguje. Jinak jsem byl spokojeny uzivatel Lenny, protoze jak jsem vsechno nastavil a zprovoznil, tak to fungovalo bez problemu...ale ty ATIny...AMD never more.
Jj, ale muj komp ma 1GB RAM a kdyz mi neco se systemem 0.5GB a pak si pustim VB, ktery sezere dalsich 512 MB, tak uz ziju jen ze swapu a rychlost systemu je asi jako 286 bez turbo

Proto jsem chtel vedet co se to v systemu deje. Jinak diky
Dekuji vsem za pomoc, jeste dam behem tydne vedet, jestli to uz nezere.