Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubu 9.04 ppc a tiger na g4 powermac [vyřešeno]  (Přečteno 1311 krát)

Břeťa Král

• Návštěvník
  • Jsem takový, jaký jsem
ubu 9.04 ppc a tiger na g4 powermac [vyřešeno]
« kdy: 04 Dubna 2010, 19:45:52 »
Zdravím

chci se jen poradit. Koupil jsem si šrotí hračku a to powermac g4, je v něm tiger 10.4.11. Zkoušel jsem livecd ubuntu 9.04 ppc, ale když jsem tam měl nějakou ati grafiku, tak mi to vyhlásilo chybu 3.444094) aty128fb 0000:00:10.0: Invalid ROM contents. Zkusil jsem tedy vyměnit grafiku za gf 2mx 400, ale v macu to dělá docela problémy (třeba se neukazuje kurzor myši) ty se ovšem dají vyřešit flashnutím biosu, ale je tu jedno ale, co jsem našel návody, tak potřebuju disketovou mechaniku.... což ten mac samozřejmě nemá. Máte někdo s flashnutím biosu gf grafiky zkušenosti? Může mi někdo poradit?

Ale o tomhle jsem zase až tak psát nechtěl, hlavní důvod je ten, že si chci do něj onoho linuxa ubunťáka nainstalovat do dualbootu a má otázka je ta, zda mám rozdělit disk na dva oddíly a na první dát mac, tzn že ho i první budu instalovat, a na druhý ubuntu, nebo je to úplně jedno a můžu třeba první nainstalovat ono ubuntu a pak mac. Má to 40gb hdd, takže s místem zase takový problém nebude. Horší je to s procesorem, ten je u toho mojeho dědka jen 350mhz g4 (nejde někde koupit lepší??), ram je slušných 768mb.

Díky za každou radu i názor
« Poslední změna: 04 Dubna 2010, 23:44:05 od Tadeáš Pařík »

Břeťa Král

• Návštěvník
  • Jsem takový, jaký jsem
Re: ubu 9.04 ppc a tiger na g4 powermac
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2010, 22:43:10 »
tak už to mám hotové. musí se rozdělit disk, stačí s instalačním médiem Mac OS X. Pak prvně nainstalovat OS X a poté na druhý oddíl Ubuntu. Nainstaluje se i zaváděč yaboot nebo tak nějak se to jmenuje, pro OS X pak stačí zmáčknout x, pro Ubuntu l :)

můžete to zamknout

Šuohob

• Závislák
Re: ubu 9.04 ppc a tiger na g4 powermac
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2010, 23:40:09 »
Na takto pomalem procaku asi zrovna ubuntu nebude nejsviznejsi. Mozna by stalo za to misto Ubuntu nahodit treba Debiana (doporucuji Debian testing) a porozhlednout se po jinem, mene narocnejsim prostredi nez Gnome (XFCE, LXDE...)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.