Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s bootovaním  (Přečteno 839 krát)

vodovod

• Návštěvník
Pomoc s bootovaním
« kdy: 08 Dubna 2010, 07:21:00 »
Dobrý deň!

Mám problém s bootovaním. Ubuntu 9.10 mi nechce nabehnúť, resp. nabehne len do prihlásenia, pričom login a password mi nezaberá, teda systém ho neakceptuje. Neviem, či to x-serverom, alebo je to niečo iné.

Syslog je následovný:

/var/log/auth.log.1: Error stating file '/var/log/auth.log.1': No such file or directory
/var/log/daemon.log.1: Error stating file '/var/log/daemon.log.1': No such file or directory
/var/log/kern.log.1: Error stating file '/var/log/kern.log.1': No such file or directory
/var/log/lpr.log.1: Error stating file '/var/log/lpr.log.1': No such file or directory
/var/log/user.log.1: Error stating file '/var/log/user.log.1': No such file or directory
/var/log/debug.1: Error stating file '/var/log/debug.1': No such file or directory
/var/log/messages.1: Error stating file '/var/log/messages.1': No such file or directory
/var/log/btmp: Nemáte dostatočné práva na čítanie súboru.

Vie mi niekto poradiť?
Som laik a za každú odpoveď ďakujem

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
Re: Pomoc s bootovaním
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2010, 11:32:55 »
z toho co vidim jasne ctu, ze mate neco s diskem

budto mate poruseny filesystem (udelejte na odpojenem disku fsck -f -y -v /dev/a ten spatny disk) a jestli je to tak, tak se nejaka data urcite ztrati (u me pokazde kdyz doslo k problemu se strukturou dat, tak bud zmizelo vse nebo vetsina dat)

nebo jste si ty soubory smazal, popripade byly na jinem oddilu, ktery neni dostupny... ale jelikoz nefunguje ani prihlaseni, tak bych to videl na poruchu filesystemu (odchazejici disk, spatne zachazeni s pc - neustale tvrde resetovani, ci vam selhaval nejaky hw a pc porad padalo)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Pomoc s bootovaním
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2010, 12:04:22 »
Snad nebude tak zle. Pokud ses dostal až do grafického přihlášení...
Najel bych do LiveCD, připojil oddíl s Ubuntu, a podíval se na svá data, jestli jsou v pořádku. Pokud nejde připojit, zkopíruj sem chybové hlášení.

Potom odpoj ten oddíl a zkontroluj souborový systém na chyby, třeba v GParted/Editor diskových oddílů. Případný chybový výstup ulož.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.