Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PostgreSQL  (Přečteno 2710 krát)

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« kdy: 28 Června 2007, 09:08:14 »
Chci nainstalovat PostgreSQL. Pokud spustím Synaptic Package Manager a dám do "search" postgresql, tak mě to ukáže 250 balíčků, které mají vazbu k postgreSQL. Musí se nainstalovat všech 250 balíčků nebo ne? Pokud ne, tak které mám nainstalovat?

Děkuji za pomoc

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2007, 10:17:52 »
Nemaji vazbu, maji souvislost. Najdete si server a client.

Postgresql, Postgresql-client, pripadne Postgresql-doc.

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2007, 10:28:21 »
Jak mi to pomůže, když si najdu server a client? Můžete mi blíže popsat co s tím? Teprve systém zkouším a učím se ho.

Děkuji

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2007, 12:11:48 »
Ve vasem oblibenem spravci baliku si vyhledejte a nainstalujte baliky Postgresql a Postgresql-client. Mozna si instalace pritahne NEKOLIK (urcite ne 250) dalsich baliku pro splneni zavislosti. NEMUSITE instalovat DOPORUCENE (anglicky "suggested") baliky, nejsou pro beh postgresu nutne. Lepe radit neumim. Vy jste si v synapticu pravdepodobne nechal vypsat vse co obsahuje slovo "Postgres" , ovsem to neznamena, ze to vsechno musite mit nainstalovane. V minule odpovedi jsem psal, abyste si vyhledal Postgresql a Postgresql-client. Nedokazu pochopit, ze nechapete,jak vam to pomuze. Predpokladal jsem, ze hledat budete ve spravci baliku.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
PostgreSQL
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2007, 12:33:11 »
Tady je o instalaci a nějakém lehkém nastavení PostgreSQL, pravda, jde o instalaci na starší verzi (Dapper) ale myslím, že rozdíl bude minimální

https://help.ubuntu.com/community/PostgreSQL
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2007, 12:45:03 »
Znamená to, že z vybraných balíčku "search postgresql" vyberu jenom zmíněné dva - "postgresql-8.1" a "postgres-client-8.1" a ostatních (např. "postgres-8.1-plr", "postgresql-8.1-postgis"  ...) si nevšímám, popř. si můžu dovybrat postgresql-autodoc?

Děkuju

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2007, 13:16:08 »
Ano a nechate system, aby si "dotahl" potrebne dalsi baliky - pokud jsou nutne. Instalator Vam to ukaze. Pokud "odvyberete" nektery zavisly balik, system bude protestovat a "odvybere" taky ten zakladni.  Musite se zorientovat v Synapticu, neni mozne to zde detailne popisovat.

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« Odpověď #7 kdy: 28 Června 2007, 13:48:33 »
PostgreSQL a PostgresQL-client je vše co musím nainstalovat, aby mě běhala DB nebo musím nainstalovat ještě něco dalšího? Je někde popsán minimální seznam balíčků, aby Postgresql běhal?

Děkuju

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #8 kdy: 28 Června 2007, 14:52:32 »
Postgresql je SERVER, Postgresql-client je / prekvapive/ KLIENT. Klientem se pripojite k serveru v terminalu a muzete udelat spravu databazi. Klient k behu NENI nutny. Staci pouze Postgresql.

Nechci byt porad zly, ale mate vubec aspon zakladni predstavu, jak funguje SQL databaze typu klient-server?

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« Odpověď #9 kdy: 29 Června 2007, 08:45:49 »
Trošku ano. Dokonce znám systém, kde musíte mít na nainstalovanýho klienta i server společně na jednom počítači, aby jste se serverem mohl pracovat. Přes Vaše popichování jsem Vám vděčný za pomoc - instalace se mě již zdařila.

Ještě jednou děkuju

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #10 kdy: 29 Června 2007, 09:05:40 »
To nebylo popichovani, Vase otazky ukazovaly na urcitou neznalost problematiky.

chessx

• Aktivní člen
  • *
PostgreSQL
« Odpověď #11 kdy: 29 Června 2007, 10:06:21 »
až budu vše vědět, tak se nebudu ptát :o))

truhlik

• Závislák
PostgreSQL
« Odpověď #12 kdy: 29 Června 2007, 10:13:43 »
Jen se klidne zeptej, my ti radi pomuzem to myslim vazne. Od toho je tu prece toto forum. Pokud dotazovatel spolupracuje tak ti vzdy nekdo poradi a dokonce i rad.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Pavelp

• Host
PostgreSQL
« Odpověď #13 kdy: 29 Června 2007, 11:58:04 »
Nervozita neni na miste, spis je treba se podivat do dokumentace, projit vyhledavani na foru, podivat se na wiki.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.