Start, uspání do paměti - suspend, uspání na disk - hibernace, se na notebooku Acer Aspire 3810T jeví zatím naprosto stejně.
Jestli se něco nastartovalo s původním obsahem paměti či ne, nemám možnost ani posoudit, protože se to prostě už nenastartuje a jsem rád když se mi počítač po následné níže popsané anabázi podaří nastartovat v klasickém startu. Jestli mi někdo neporadí čím to je a jak toto odstranit asi ony režimy nebudu vůbec používat...
Mám za to že po uspání do paměti - suspend by se měl notebook rychle zotavit s původním obsahem paměti a poskytnout opětnou činnost v plném rozsahu. To se však neděje. Po stisku jakékoliv klávesy nebo po manipulaci s myší se nic neděje, až po asi vteřinovém stisku vypínacího tlačítka máte pocit, že se počítač klasicky restartuje protože následuje klasický výpis loga BIOSu s nabídkou F2 a celá startovací mašinerie s desítkami mě nicneříkajících výpisů a je dlouhá ... předlouhá... Často dojde i k zákusu, po kterém opět použiju vypínací tlačítko, protože nic jiné nepomáhá a pak startuju Ubuntu v recovery režimu, pak opět vypínám počítač tlačítkem a pak jej spouštím dalším stiskem vypínacího tlačítka a startuju v klasickém režimu a pak už se zpravidla "chytí" a po klasickém přihlašovacím dialogu se nastartuje.
Obdobná anabáze následuje po tzv. hibernaci - uspání počítače na disk. Nenapadá nikoho co kde přepsat aby se to chovalo mravně?