Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz v 10.04  (Přečteno 6466 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Compiz v 10.04
« kdy: 21 Dubna 2010, 11:55:20 »
Zdravím, mám dotaz ohledně Compizu. Mám ATI X1950 Pro a jakmile zapnu Compiz efekty, tak mi přijde, že efekty vůbec nejdou (např. vlnící se okna) a systém se seká (např. přesouvání okna nebo u ikonek v horním panelu animace). Má někdo taky takový problém? Jde mi o to, rozlišit zda jde o chybu v systému a nebo se jedná o nekompatibilitu Ubuntu? Díky za odpověď

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Compiz v 10.04
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2010, 11:58:28 »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2010, 12:14:35 »
No teď je to trošku jiný. Přepínání už nezamrzne. Je to, ale nepoužitelný. Prostě efekty nezapneš. Mám z toho docela vítr, protože u 9.10 to trvalo dva měsíce po vydání finální verze, než přišla správná aktualizace a konečně to trochu sedlo. Z hlediska kvality ovladačů grafiky, použitelnosti Compizu byla nejlepší verze 9.04, která sice odstřelila grafiky Intel, ale moje atina byla maximálně spokojená a vytáhl jsem z toho co šlo. 

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2010, 13:25:09 »
Vyhrabej na smetaku Nvidiu GF4 a mas klid .) Myslim, ze aj GF2 vali ovela lip jak cokoli HD od Ati :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2010, 13:32:08 »
A ty máš taky Atinu? Jak se chová u tebe? Nechápu jednu věc...proč výrobci hardware nedají ovladače pod opensource licenci, aby si vývojáři pro každou platformu mohli vyrobit vlastní, funkční ovladače. Pak by ten problém nebyl.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Dubna 2010, 14:10:50 »
A ty máš taky Atinu? Jak se chová u tebe? Nechápu jednu věc...proč výrobci hardware nedají ovladače pod opensource licenci, aby si vývojáři pro každou platformu mohli vyrobit vlastní, funkční ovladače. Pak by ten problém nebyl.
Jo, viz podpis.  2D ujde. 3D nepouzitelne. Ale Compiz neprovozuji, protoze mi zacne sekat video ze zahadnych duvodu. Neco se opravilo, ale porad tu je neco jineho, proc je to nepouzitelne. Coz nevycitam vyvojarum open source. Ale tem od closed source. I kdyz Xka maj taky co dohanet.
Protoze se strezi konkurence.
Jako me se Ati libi z hlediska hardwaru. Nebyt takych dopatlanych ovladacu tak si poridim 4xxx s pasivem. Ted mam v planu neco jako G210.
« Poslední změna: 21 Dubna 2010, 14:12:35 od Rovano »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 21 Dubna 2010, 14:40:25 »
Z hlediska kvality ovladačů grafiky, použitelnosti Compizu byla nejlepší verze 9.04

Na mém Intelu 845 jel Compiz jen na 8.04 (rok a půl). Předtím ani potom buď vůbec, nebo se nedal použít... :-(
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Dubna 2010, 15:04:23 »
Ještě dodám, že papírově slabší Intel945 jede naprosto krásně 2D i 3D.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 21 Dubna 2010, 15:05:05 »
Z hlediska kvality ovladačů grafiky, použitelnosti Compizu byla nejlepší verze 9.04

Na mém Intelu 845 jel Compiz jen na 8.04 (rok a půl). Předtím ani potom buď vůbec, nebo se nedal použít... :-(
Bohužel ani nepočítej s tím, že by se to někdy zlepšilo. Ovladače na tyto grafiky už jsou odepsaný.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 21 Dubna 2010, 15:18:50 »
Bohužel ani nepočítej s tím, že by se to někdy zlepšilo. Ovladače na tyto grafiky už jsou odepsaný.

Znám to, když ptáčka lapají...
Jsem zvědav, co mi přestane fungovat s další novou verzí. Zvuk? Nerad obměňuji HW. :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 21 Dubna 2010, 15:25:15 »
Snad už nic :)

Nautillus

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 21 Dubna 2010, 20:19:44 »
Zdravím, mám dotaz ohledně Compizu. Mám ATI X1950 Pro a jakmile zapnu Compiz efekty, tak mi přijde, že efekty vůbec nejdou (např. vlnící se okna) a systém se seká (např. přesouvání okna nebo u ikonek v horním panelu animace). Má někdo taky takový problém? Jde mi o to, rozlišit zda jde o chybu v systému a nebo se jedná o nekompatibilitu Ubuntu? Díky za odpověď

Hmm nemyslim ze by to bolo kartou. Ja mam totiz o par rokov starsiu graf. kartu ako ty (ATi Radeon 9550 256MB) a 2D a 3D mi slape v pohode na radeon ovladacoch, pretoze ATi uz ukoncila podporu tejto graf. karty a posledny driver bol verzia 9,3 a ten nieje Ubuntu podporovany. Ale Compiz vsetko slape bez seku :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 22 Dubna 2010, 00:44:18 »

Hmm nemyslim ze by to bolo kartou. Ja mam totiz o par rokov starsiu graf. kartu ako ty (ATi Radeon 9550 256MB) a 2D a 3D mi slape v pohode na radeon ovladacoch, pretoze ATi uz ukoncila podporu tejto graf. karty a posledny driver bol verzia 9,3 a ten nieje Ubuntu podporovany. Ale Compiz vsetko slape bez seku :)
No ta karta má prostě dostatečný hrubý výkon, aby to aspoň ňak jelo. Je to přesně naopak. Ati nepodporuje novej xserver 1.6+.

Nautillus

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 22 Dubna 2010, 15:33:58 »

No ta karta má prostě dostatečný hrubý výkon, aby to aspoň ňak jelo. Je to přesně naopak. Ati nepodporuje novej xserver 1.6+.

Anoo tak som to myslel  :) Ten posledny driver, ktory je este podporovany tou kartou, je na starsie verzie xservera a preto je na lucid-e nepouzitelny. Skoda ze neda ATi svoje ovladace pod opensource. Potom by si mohla kazda distribucia tie ovladace vyladit pre seba a taketo komplikacie by neboli. Najviac mi vadi, ze aj ked ATi zacne podporovat novy xserver, tak tu podporu budu mat pravdepodobne len nove ovladace a tieto starsie ju mat nebudu, takze ludia ako ja budu musiet zostat pri radeon ovladacoch.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 22 Dubna 2010, 17:50:52 »
Nautillus: Tak to jsme na tom stejně. ATI X1950 Pro byla v ovladačích podporována taky do verze 9.3. Politika výrobce ATI mě natolik znechutila, že příště do ATI nejdu a dám přednost nVidii. Ta by snad na tom s Ubuntu měla být lépe. Nevíš jaký xserver byl v Ubuntu 9.04?

Nautillus

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 22 Dubna 2010, 18:06:37 »
"The latest X.Org server, version 1.6, is available in Jaunty." Cize xserver 1,6  :)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 23 Dubna 2010, 11:27:01 »
No jo, ale o Ubuntu 9.04 můžu říct, že pracovalo s grafikou nejlépe. Efekty byly ok a video taky. Což rozhodně nemůžu zatím říct o LTS Ubuntu 10.04.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.