Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BlackBerry řešení, synchronizace, nabíjení  (Přečteno 3297 krát)

Qubik

• Návštěvník
BlackBerry řešení, synchronizace, nabíjení
« kdy: 12 Května 2007, 12:58:02 »
Zdravím, prošel jsem celé fórum i wiki, ale marně, co se týče o informacích ohledně zařízení BlackBerry a jejich fungování pod Linux.

1. nabíjení - ve Win se automaticky detekovalo zařízení a zvýšilo se tuším napětí a probíhalo nabíjení skrz USB, při připojení v Linux mi mobil napíše: Nedostatečné napětí. Na netu jsem našel pár informací o jakémsi nástroji bcharge, ale nikde jsem nenašel funkční zdroj pro instalaci.

2. synchronizace - SW od výrobce funguje perfektně...pouze s Outlookovým řešením. Na netu zmínky o projektu Opensync, alefunkční zdroje nikde.

Takže bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s BlackBerry vs. Linux (Kubuntu), případně synchronizací obecně. Tedy kalendář, kontakty... Nevíte o něčem, co dokáže vzít i import z Outlooku ?
Asus A3521L, Kubuntu 7.10, BlackBerry 7130g

"See you later, crocodille!"

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #1 kdy: 12 Května 2007, 13:10:12 »
Změnit napětí na USB portu? Opravte mě, jestli se pletu, ale podle mě je to nemožné - na USB musí být napětí 5V a maximální odebíraný proud je 500mA.

Qubik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Května 2007, 14:45:44 »
Nevím přesně, co to dělá. Ale po připojení BlackBerry pod Linuxem mi to napíše na mobil: Not sufficient power on your USB nebo něco v tomto duchu. Podle diskuzí na netu jsem odvodil, že je potřeba utilita, která detekuje přítomnost BlackBerry v USB a upraví "power" aby byla dostatečná pro nabíjení. Neznám specifikaci USB, takže nevím, jestli je potřeba upravit napětí nebo proud nebo něco jiného. Ale pod Linuxem se mi to prostě nenabije :-(

Kdyby náhodou toto téma našel nějaký BlackBerry-sta jako jsem já:
- nabíjení už funguje, na source-forge.net vyhledat Bcharge projekt, nebo rovnou celý Barry projekt.

Snaží se rozchodit i synchronizaci, ale k tomu jsem ještě nenašel čas a chuť. Ale myslím to půjde nějak obloukem přes Google calander
« Poslední změna: 23 Května 2008, 21:21:56 od Qubik »
Asus A3521L, Kubuntu 7.10, BlackBerry 7130g

"See you later, crocodille!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.