Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rychlost načítání www stránek [vyřešeno]  (Přečteno 1043 krát)

lenochodcz

• Návštěvník
Rychlost načítání www stránek [vyřešeno]
« kdy: 03 Května 2010, 12:16:45 »
Zdravím,

nesouvisí to s mým aktuálním přechodem na 10.04, problém se objevoval už i dříve.
Pokud zadám web adresu do prohlížeče (FF, Opera), čekám ca 3-5 vteřin, než se začne něco dít. Jakmile se stránka načte, další pohyb po odkazech ze stránky je rychlý. FF při čekání hlásí, že vyhledává (vyhledávání www.slunecnice.cz...) Pokud vyhladává ještě další adresy na dané stránce, je to o to pomalejší. Pokud stránku zavřu a pokusím se jí (bez restartu prohlížeče) otevřít znovu, je to bez čekání. Pokud restartuju prohlížeč, problém je objeví znovu
Může být problém s DNS? Používám 3 různá připojení, kde dostávám IP od auto DHCP, taktéž DNS je závislé na poskytovateli, tedy servery DNS s liší.

Můžete mi prosím někdo poradit co s tím?
EDIT: Nový poznatek - pokud se připojím ethernetem, problém zmizí.

Fakt nikdo nemá žádný nápad?

Díky
« Poslední změna: 05 Května 2010, 18:52:50 od Pavel Půlpán »

Xeiro

• Návštěvník
  • Zed's dead baby, Zed's dead.
Re: Rychlost načítání www stránek
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2010, 14:54:27 »
Ahoj,

zkus se mrknout na tento http://www.linuxexpres.cz/blog/zrychlete-si-internet?highlightWords=zrychlete a nastav si DNS podle něj. Uvidíš, jestli je problém v DNS a nebo někde jinde.
"I want to die in my sleep, like my grandfather..."

"Not screaming in terror like his passengers."

lenochodcz

• Návštěvník
Re: Rychlost načítání www stránek
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2010, 17:37:14 »
 :o
Po změně podle odkazu to začalo fungovat. Díky!
Trochu mě mate, že se mi to děje u 2 poskytovatelů připojení s různými nastaveními DNS, že doma na desktopu se to neděje (připojen kabelem), ale rozhoodující je, že to funguje.

Jak říkám, díky.

Dave

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.