Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Restart nastavení horní lišty. [VYŘEŠENO]  (Přečteno 4832 krát)

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
Restart nastavení horní lišty. [VYŘEŠENO]
« kdy: 17 Prosince 2009, 20:10:11 »
Zdravím.
Mám menší problém, který jsem si svým nedopatřením způsobil. Nechtíc jsem si smazal horní lištu v GNOME (Ubuntu 9.04). Tak jsem si ji tam znovu přidal, ale bohužel už mi tam chybí pár vlastností, které nevím jak nastavit:
1) přidání ukazatele sítí
2) přidání ukazatele baterie (vím, že ho jde přidat přes Přidat na panel, ale je tam nějaká jiná verze, která mi poněkud nevyhovuje)
3) položky (jako oznamovací oblast, hodiny, atd.) jsou po každém novém zapnutí v jiném pořadí, nepomůže ani zaškrtnutí položky "Zamknout v panelu" (samozřejmě u všech)
4) tlačítko Vypnout (přidané přes Přidat na panel) je jiné, než to po instalaci, které slučovalo i např. statusy v Pidginu.
5) v oznamovací oblasti se mi nezobrazuje VLC

Nejraději bych prostě vrátil lištu do stavu po instalaci, jestli to nějak jde.
Vím, že jsou to nejspíš naprosto banální nastavení, ale nikde jsem je nenašel (dokonce jsem ani nenašel zmínku tady na fóru).
Pokud se to někde na fóru již řešilo, pak se omlouvám za zbytečný nový topic, ale nenašel jsem to.
Děkuji za pomoc.

The_M
« Poslední změna: 19 Prosince 2009, 10:35:27 od The_M »
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

winni

• Návštěvník
Re: Restart nastavení horní lišty.
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2009, 22:11:39 »
http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel

citace z wiki:
Citace
Obnovení standardního nastavení panelu

Může se stát, že budete chtít panely vrátit do původnío stavu. K tomu použijte v terminálu příkaz

Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel
Aby se změna projevila, je nutné panel restartovat.

Kód: [Vybrat]
pkill gnome-panel
;)

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
Re: Restart nastavení horní lišty.
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2009, 10:33:26 »
Ou, díky moc. Moc jsi mi pomohl. Něco takového mě totiž hledat na Wiki opravdu nenapadlo  :)
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Allda

• Návštěvník
Re: Restart nastavení horní lišty. [VYŘEŠENO]
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2010, 22:06:07 »
no skoušel jsem to ale vratil se mi akorát prazdný panel :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.