Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace usplash v Ubuntu 10.04-nejde to  (Přečteno 2155 krát)

vik

• Návštěvník
instalace usplash v Ubuntu 10.04-nejde to
« kdy: 14 Června 2010, 13:53:05 »
Zdravím, potřeboval bych pomoci s instalací usplash. Na notebook jsem nainstaloval nově Ubuntu 10.04. Přitom tam nemám usplash, takže jsem to chtěl doinstalovat. Zde je průběh:

root@simca-laptop:/home/simca# sudo apt-get install usplash
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtu stavové informace... Hotovo
Některé balíky nemohly být instalovány. To může znamenat, že požadujete
nemožnou situaci, nebo, pokud používáte nestabilní distribuci, že
vyžadované balíky ještě nebyly vytvořeny nebo přesunuty z Příchozí fronty.
Následující informace vám mohou pomoci vyřešit tuto situaci:

Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  usplash: Závisí na: initramfs-tools (>= 0.92bubuntu55) ale nebude se instalovat
           Závisí na: upstart (>= 0.6.3-4) ale nebude se instalovat
           Doporučuje: usplash-theme-ubuntu ale nebude se instalovat nebo
                        usplash-theme
E: Poškozené balíky
root@simca-laptop:/home/simca#

Nevím, co s tím dále (hlavně to E: poškozené balíky). Předem díky za pomoc a radu.

macu

• Stálý člen
  • **
Re: instalace usplash v Ubuntu 10.04-nejde to
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2010, 13:58:16 »
v Ubuntu 10.04 už není usplash, byl nahrazen pomocí Plymouth
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

vik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2010, 16:30:01 »
v Ubuntu 10.04 už není usplash, byl nahrazen pomocí Plymouth

Díky za upozornění, jen bych potřeboval ještě vědět, zda  pro ovládaní (nastavení) Plymouth existuje nějaké grafické rozhraní, kde bych si mohl nastavit některé z nainstalovaných temat, nebo zda se to dělá jen v textovém režimu? Pak tedy.... jak na to v tom textovém režimu?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

vik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2010, 17:41:34 »
http://wiki.ubuntu.cz/Ubuntu%20oku%20lahod%C3%ADc%C3%AD#Plymouth

Tak jsem to zkusil, ale nic se neděje, při bootování stále černá obrazovka až do okamžiku přihlášení uživatele, kdy naskočí grafické prostředí. Po zadání příkazu "sudo update-alternatives --config default.plymouth" mám na výběr 3 možnosti (0-2), první je "automatic", další jsou "ruční nastavení", ať nastavím to či ono, stále při bootu černá obrazovka (bez text. výpisu).

pivik

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14 Června 2010, 19:18:49 »
Mám podobné zkušenosti. Podle mě za to může ovladač grafiky. Když jsem na jednom PC použil svobodný ovladač, tak Plymouth funguje krásně. S nesvobodným ATI driverem nefunguje. Stejnou zkušenost mám i na jednom z mých PC, na kterém mám Lubuntu a kde Plymouth také nefunguje s nesvobodným nvidia driverem.

vik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Června 2010, 19:24:51 »
Mám podobné zkušenosti. Podle mě za to může ovladač grafiky. Když jsem na jednom PC použil svobodný ovladač, tak Plymouth funguje krásně. S nesvobodným ATI driverem nefunguje. Stejnou zkušenost mám i na jednom z mých PC, na kterém mám Lubuntu a kde Plymouth také nefunguje s nesvobodným nvidia driverem.

No tak to jsem doma, mám NVidii a zkusil jsem svobodný i nesvobodný ovladač, nakonec jsem nechal svobodný a teď si uvědomuji, že po této zkoušce vlastně ten splash screen zmizel. Teď je tedy otázka, jak ho nahodit zpět. Plymouth mám nainstalován včetně několika témat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.