Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04 - ATI mobility radeon HD3200 - nefunkční regulace podsvícení  (Přečteno 4530 krát)

jhrdka

• Návštěvník
    • Jan Hrdina
Dobrý den,
po instalaci Ubuntu 10.04 mi nefunguje regulace podsvícení displeje jak klávesami Fn+F7/F8, tak apletem v panelu. Zajímavé je, že po odpojení notebooku z napájení se jas displeje normálně ztlumí.
Když nechám nastavený výchozí opensource ovladač grafiky (radeon, tuším), po stisku Fn+F7/F8 se mi alespoň ukáže popup s aktuálním stavem podsvícení, u nesvobodného ovladače fglrx se nestane nic.

Používám výchozí x86_64 jádro Linux 2.6.32-21-generic. Koukal jsem se na nahlášené bugy na launchpadu, je tam docela dost více méně podobných problémů, každopádně řešení skoro žádné...

Nevíte někdo, jak by se ten problém dal vyřešit? Nemožnost regulovat podsvícení je u notebooku docela zásadní problém... Předem díky za odpovědi:)

nbsp

• Návštěvník
+1 :-), je zajímavý, že to na vývojové verzi 10.04 ještě šlo, už ale nevim jaká to byla beta...
Linux Mint 17 Cinnamon x64
Lenovo ThinkPad Edge E531
intel core i5, intel HD4000 graphics, 8GB RAM, 500 GB harddisk + Kingston SSD  Now + GB + 320 GB WD My Passport

jhrdka

• Návštěvník
    • Jan Hrdina
Špatně jsem zařadil topic, problém se týká i 32bitové verze - dále radši http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46614.0.html. Každopádně je to záhada, že to tak najednou přestalo fungovat... že by sabotáž? :D ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.