Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: obnova dat  (Přečteno 1494 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
obnova dat
« kdy: 11 Května 2010, 20:21:30 »
zdravim tady

prosim o radu
mam hdd rozdeleny na dva oddily. Na prvnim je winXP(ntfs), na druhem mam ubuntu 10.4.(ext3)
rano jsem dal omylem obnovit win ze zalohy a premazal si tak cely oddil, kde byl win i s daty. Vzhledem k tomu, ze existuje sance, ze nektere dulezitejsi data nebyla prepsana, chtel bych to skrze ubuntu zkusit obnovit. Jde mi jen o par souboru, takze nechci obnovovat cely oddil. Snazil jsem se nejaky program najit, ale vesmes to je na prikazovou radku. Coz mi neleze moc do hlavy takto obnovovat data. Existuje nejaky free programek, ktery bezi pod ubuntu a je v grafickem prostredi?
Tento hdd nemohu pripojit k jinemu pc, pac je to v netbuku. Mohu ale pripojit jiny hdd k netbuku skrz redukci sata/usb.

Preferoval bych neco, kde bych mohl zadat nalezt smazana data->sken->a vybrat 2 soubory, ktere potrebuju...

dekuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: obnova dat
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2010, 21:48:25 »
Na windows bych šel takto.
Stahl bych si toto Active@ Boot Disk (ten @ není omyl)
Mělo by stačit demo viz
http://www.ntfs.com/boot-disk.htm
nebo *censored*
vypálíš nabootuješ a pustíš Active@ File Recovery a super scan daného disku a najde ti to vše co bude možné...
Sám to v práci používám a mám s tím dobré výsledky.  ;)
ps: Linuxové oddíly to neuvidí!!!
« Poslední změna: 12 Května 2010, 17:58:42 od Vojtěch Trefný »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2010, 22:16:10 »
jj, diky za ten odkaz. bohuzel tam nenasel nic. ackoliv tam bylo tak 40gb zaplneno fotkama a hudbou...(nastesti zalohovano). Krom tech dvou souboru.

byl by jeste napad, jak vytahnout ty smazane soubory? jiste ze mohou byt uz premazany novou instalaci, ale vzhledem k tomu, ze testdisk nenasel ani ty fotky...

dekuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Května 2010, 23:05:42 »
Prej jsem slyšel že v FBI dokážou přečíst 10x přemazaná data na disku  ;D
Ale to ti asi nepomůže...
Znal jsem jen ten způsob co jsem ti posílal. Fungovalo ti to na tom demo? Dával jsi super scan? smzané soubory poznáš tak že jsou šedivé.
Pak je tam taky Active@ Partition Recovery který taky umí jen třeba vykopírovat určitá data. Dokáže třeba i když jsi odstranil disk a sformátoval na jinej přečíst co tam bylo.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Peterx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Května 2010, 20:45:04 »
Mne nedavno pomohlo toto:
Magic Rescue
https://help.ubuntu.com/community/DataRecovery#Magic%20Rescue

Obnovilo mi to 16 000 fotiek...

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Května 2010, 20:45:48 »
:DD warez.ubuntu... :D

Jinak Active@b. našel kde co,(samo že se super scan) i nějaké písně, ale jinak už bylo vše v čudu. Takže bohužel, soubor je v čudu. Děkuji všem za rady. fakt díky.

Asi bych se měl pokusit hacknout stránky FBI. Počítám, že do 24h jsou u mě Murder se Scullyovou... Ti mi pak vemou pc, ze kterého vytáhnou veškerá data(mezi ními i můj soubor). Jenže nic kompromitujícího nenajdou(i ten win mám origo),tak mi ho budou muset vrátit. A i s tím souborem, páč je to mé duševní vlastnictví... :-))
Díky za typa

Petr

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 12 Května 2010, 20:50:21 »
Díky za typa. Až příště, už jsem to přeinstaloval všechno.
uvědomil jsem si jednu věc. Na tom netbuk bylo od prodejce fůra zbytečného soft(2měsíční MS office atp...). Ten sem odinstaloval, ale nedělal defrag. Pak jsem uložil ten soubor, co sem potřeboval. Takže si asi vlezl někde do nějaké malé škvíry. A až pak jsem natáhl hudbu a fotky z druhého PC(fotky a hudbu mám zálohovanou). Takže tím že jsem dal obnovu ze zálohy celý systém, tak se to asi určitě přemazalo. No snad jen to FBI zabere... :-D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.