Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Z 8.04 na 10.04 nefunkcne Ubuntu  (Přečteno 1268 krát)

tomaskamartin

• Návštěvník
Z 8.04 na 10.04 nefunkcne Ubuntu
« kdy: 07 Května 2010, 21:38:29 »
Prosim o radu. Upgradoval som z 8.04 na 10.04. Pri upgrade mi to zahlasilo zopar chybovych hlasok, ale instalacia skoncila. Neprebehlo vsak cistenie systemu a nasledny restart. Ten som vykonal manualne. Teraz sa mi objavi iba (po znacne dlhom case) uvodna obrazovka s moznostou prihlasenia. Ked sa prihlasim, nic sa nedeje a vrati ma to spat na prihlasovaciu obrazovku. V konzole mi to vypisalo po "startx" fatalnu chybu servera. Skusal som aj prikaz kilall na gdm aj na Xorg, avsak bez uspechu...

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Z 8.04 na 10.04 nefunkcne Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2010, 21:46:51 »
Nejdřív zkus najet do recovery mode a dej možnosti dpkg a pak clean. Pokud nepomůže, zkus také při přihlášení zvolit failsafe mód (tuším, že tam snad je : )
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

tomaskamartin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2010, 07:29:14 »
Nejdřív zkus najet do recovery mode a dej možnosti dpkg a pak clean. Pokud nepomůže, zkus také při přihlášení zvolit failsafe mód (tuším, že tam snad je : )
Dakujem, ale nepomohlo. Doinstalovalo jeden balik, avsak aj v bezpecnom grafickom mode ma to stale vracia na uvodnu prihlasovaciu obrazovku.

tomaskamartin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2010, 13:07:42 »
No podarilo sa mi to rozbehnut, ked som v konzole spustil "startx -- :1" Pokus o odstranenie /tmp/.X0-lock prebehol sice uspesne, no po opatovnom restarte sa subor objavil znovu a system sa normalne nerozbehol. :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.