Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Minibook HP2133 - informace  (Přečteno 2271 krát)

yellow.dog

• Návštěvník
Minibook HP2133 - informace
« kdy: 15 Června 2009, 10:59:13 »
Protože jsem čerstvým majitelem HP 2133 a předinstalovaný SLED10 mi nevyhovoval, nainstaloval jsem tam přes externí mexhaniku Ubuntu 9.04. Poznatky jsou až na jeden problém takové:

- instalace bez problémů v grafickém režimu
- audio detekuje samo
- wifi - nutné povolit nesvoboné ovladače Broadcom STA, najde samo
- LAN jede bez problémů
- webkameru a mikrofony jsem zatím nezkoušel

jedinný problém je s grafikou (chrome9 ), kdy sice pracuje, ale obraz se mi nevlezl na LCD a musel jsem udělat úpravu v souboru /etc/X11/xorg.conf

do části:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

jsem vložil řádek viz:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "PanelSize" "1024x600"
EndSection

Pak již je vše v pořádku. Pokud máte stejného mazlíka, využijte toto vlákno k podělení se o informace.

Líbí se mi na něm dílenské zpracování, od pohledu luxusní kousek a snad i dost vydrží. Na minibokk parádně velká klávesnice. Naopak výkon není až takový, ale od minibooku ani víc nečekám. Co mi vadí, tak celkem hřeje, přece jen VIA C7-M není to pravé ořechové.

yellow.dog

• Návštěvník
Re: Minibook HP2133 - informace
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2010, 18:08:50 »
Ubuntu verze 9.04 i 9.10 bez větších problémů. Verze 10.04 tuhne. Nejprve jsem to přikládal updatu, tak jsem zkusil čistou instalaci a to samé. Do třetice jsem nainstaloval netbook verzi a zase tuhne. Nejprve se mi zdálo, že to dělá, když při chodu na baterku se zapojí napájení ze sítě, ale tuhne to i při aktualizaci.

blackm

• Návštěvník
    • Couvej web
Re: Minibook HP2133 - informace
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2010, 13:49:31 »
Já to mám naopak. V 9.10 mě zlobil modem (T-mobile USB) a wifi. Wifi jsem vyřešil instalací wokeních driverů, modem jsem nevyřešil, někdy to jelo někdy ne.
V 10.4 všechno jede (wifi vyřešeno jako u Yellow.dog), ale nejede mi "skutečná konsole" (Ctrl-Alt-Fxx), po přepnutí do konsole se nepřepne grafika do textového režimu a jede to pořád v nějakým grafickým módu, takže "vidím" jen rozsypanej čaj :-(
Nevíte někdo co s tím (xorg.conf nemám vytvořený ani nevím jestli se "textová konzole" do něj kouká).
TO yellow.dog : šel by sem dát Tvůj xorg.conf ?? Dík Honza

Doplnění : s tou grafikou "za roh" jsem měl u 9.10 ten samej problém. U 10.4 už je to OK.
« Poslední změna: 20 Května 2010, 13:52:39 od blackm »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.