Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vyřešeno - Proč nefunguje instalace když jsou na HDD nějaká starší data  (Přečteno 1139 krát)

PeLima

• Návštěvník
Měl jsem Ubuntu 9.10 a už při povyšování na 10.4 jsem počítal s tím, že až si ho trochu vyzkouším, smažu a nainstaluji znovu načisto, protože jsem tak trochu experimentoval se vším možným a nechtěl jsem si v systému nechávat zbytečný bordel.
Na prázdnou partition jsem si odzálohoval /etc a /home, spustil z instalačního CDčka instalaci, zvolil jsem, že chci ručně rozdělit disk, zvolil jsem ručně přípojné body a také jsem nechal naformátovat všechny partition, kromě té, kde jsem měl zálohy (mám ještě zvlášť oblasti pro /, var, tmp a home). Pak jsem vytvořil nového uživatele, zadal jméno a heslo a po kliknutí na "Další" instalace vždycky zamrzla. Asi 10x jsem to zopakoval s různými nastaveními a instalace zamrzla pokaždé na stejném místě, vždycky mi to napsalo že mám počkat, ale netočil se disk a počítač nic nedělal.
Vyzkoušel jsem jiné instalační CD, jinou CD mechaniku, test pamětí a výměnu pamětí, vyndal jsem i disk a otestoval povrch v jiném počítači, byl O.K. Když už jsem propadal depresi, že mi odešel řadič HDD na desce, náhodou jsem si všimnul že disk se záložními daty je připojený do /mnt/migrationassistant . Tahle informace mě navedla na bug známý minimálně od verze 8.04 (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/234835, akorát v 10.04 už ve startovacích volbách dostupných po stisku F6 jsem už volbu možnost "no-migration-assistant" nenašel.
Pokud by jste narazili na stejný problém, spusťte instalační CD, vyberte že chcete vyzkoušet Ubuntu beze změn na disku a když systém naběhne, spusťte z terminálu :
Kód: [Vybrat]
ubiquity --no-migration-assistant
instalace bez problémů doběhne, jen se vynechá automatický import nastavení.
« Poslední změna: 09 Června 2010, 11:49:21 od PeLima »

Mraky

• Aktivní člen
  • *
nevím jestli to s tím přímo souvisí , tojsem nezjístil ,ale po vložení instalačního cd mi napíše toto:"The installer encountered an unrecoverable error.a desktop session will now be run so that you may investigate the problem or try installing again."Na netu jsem zjístil že když se objeví tato chyba,tak mám v době kdy se zobrazí na monitoru okno kde je dole uprostřed zobrazena klávesnice a panáček, tak má mzmáčknout nějakou klávesu,a pokračovat jako jen vyzkoušet.Poté naběhne systém, a pak stačí kliknout na ikonu install.Jenže když toto udělám, instalace někde uprostřed vyhodí množství chyb,a nedokončí se, tedy neudělá se taky grub,takže jste bez os.U mě to fungovalo obráceně, tedy po naběhnutí oné věty pokračovat v instalaci,tak mi proběhne v pořádku,až na tu větu.Jestli se pak v systému objevují nějaké chyby ,nevím v logu se přílíš nevyznám,ale vše vypadá normálně,jen se mi nedaří na lidé.cz se přihlásit přez irc(konversation) přez bránu jlidegw(javová verze lidegw od jednoho místního šikuly).V předchozí verzi to fungoval ok, ted to nějak nejde.ale to spíš jen na okraj.ještě dodávám ty chyby:-),,,,,,

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.