Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hibernace a dualboot s M$XP  (Přečteno 929 krát)

iX

• Aktivní člen
  • *
Hibernace a dualboot s M$XP
« kdy: 22 Května 2010, 10:05:27 »
Používám dualboot s winXP - v MBR disku je xp zavaděč, který zobrazí volbu, co se má spustit - vindouz nebo linux. Lucid má zavaděč v boot sektoru své partitiony. Takže když v xp zavaděči vyberu linux, zobrazí se boot nabídka linuxu a normálně najede.
Ptám se, jestli v této situaci má fungovat hibernace na disk. Protože nefunguje. Když zadám hibernovat na disk, nějakou dobu to zapisuje a pak se sčot vypne. Potud se to zdá v pořádku. Ale po zapnutí a vybrání volby "Linux" v xp zavaděči normálně vyběhne boot nabídka Lucidu a nějakou hibernovanou relaci to zcela ignoruje.
Co s tím? :-\

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Re: Hibernace a dualboot s M$XP
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2010, 08:33:52 »
Že hibernace na disk nefunguje se vám může jenom jevit. Je to v podstatě to, že veškerý stav včetně rozpracovaných aplikací se vám uloží na disk a vy když příště počítač spustíte vše se vám obnoví tak jak to bylo. To, že vám tam po startu počítače naskočí nabídka Grubu tím se nenechte zmást.Nabídku pouze odEnterujte.Probuzení z hibernace jde prostě přes Grub. Také mě to zprvu mátlo. Toto je však takový detail, který se však nikde nedočtete. Celý systém by se vám měl spustit tak, jak byl před hibernací, včetně spuštěných aplikací.. Pokud vám to takto nefunguje, nejrychlejší cesta nápravy asi bude (tak jako ve Windows) přeinstalovat OS.

Nikdo ze zdejších odborníků vám nejspíš neporadí. Určitě by se to nechalo vyřešit nějak jednodušeji, ale to vám poradí opravdu jen málo kdo.

Já jsem například instaloval na notebook Ubuntu 8.10 2x.   Poprvé to byla hrůůůza. Napodruhé, ačkoliv standartní instalace probíhala naprosto stejně, chodí
vše k plné spokojenosti. Viz. :  www.pctip.wbs.cz  Proč ??? Je to ve hvězdách....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.