Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 6.06 - problem s prihlasenim + pomale [vyřešeno]  (Přečteno 1650 krát)

danny

• Návštěvník
Kubuntu 6.06 - problem s prihlasenim + pomale [vyřešeno]
« kdy: 26 Listopadu 2006, 16:52:28 »
Zdravim...

Jako zacatecnik jsem nainstaloval Kubuntu 6.06 alternate... instalace probehla vcelku v pohode, vyskytly se vsak dva problemy...

- hral jsem si v nastaveni systemu a nejak se mi podarilo zmenit heslo uzivatele, nevim presne co jsem provedl... dusledkem toho se po restartu pocitace na prihlasovaci obrazovce nemohu do systemu dostat, nebot mi to pise "login failed"... co s tim?

- druhy dotaz smeruje k rychlosti systemu, pri restartu je vlastni nabihani systemu asi 5x delsi jak u win, rovnez pri praci na desktopu se pomalu vykresluje grafika a i spousteni jednotlivych programu (napr. openoffice) trva dost dlouho... je nutne provest nejaka nastaveni a upravy?

- a jeste drobnost, system nabizi max. rozliseni 1034x768, je mozne nejak dosahnout vyssiho?
« Poslední změna: 27 Října 2007, 16:50:17 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Kubuntu 6.06 - problem s prihlasenim + pomale
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2006, 17:23:09 »
Citace: danny
- hral jsem si v nastaveni systemu a nejak se mi podarilo zmenit heslo uzivatele, nevim presne co jsem provedl... dusledkem toho se po restartu pocitace na prihlasovaci obrazovce nemohu do systemu dostat, nebot mi to pise login failed... co s tim?
V grubu zvolte "recovery mode" a zadejte
Kód: [Vybrat]
passwda nyní napište svoje nové heslo.

Citace: danny
- druhy dotaz smeruje k rychlosti systemu, pri restartu je vlastni nabihani systemu asi 5x delsi jak u win, rovnez pri praci na desktopu se pomalu vykresluje grafika a i spousteni jednotlivych programu (napr. openoffice) trva dost dlouho... je nutne provest nejaka nastaveni a upravy?
Pokud nemáte naistalované ovladače grafiky, tak to nejspíš bude tím.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2006, 18:34:52 »
Co je Kubuntu alternate? ja som myslel ze je len U,K,X,Edbuntu a alternate je bez okenneho managera. Inak ak este nemas velmi nastavene to Kubuntu tak ja by som to preinstaloval asi to bude menej roboty.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 16:50:59 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

danny

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2006, 20:58:40 »
vojtech.t: diky... pomohlo :)

TIBOR: myslim, ze je jasne co jsem myslel tim alternate...
« Poslední změna: 27 Října 2007, 16:49:11 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.