Linux Ubuntu používam už 5 rokov, ale som v podstate len ako začiatočník. Mal som nainštalované predchádzajúce verzie s Win. Všetko to pracovalo bez závad. Posledné som mal nainštalované 9.04 s XP SP2. Rozhodol som sa prejsť na XP SP3, čo som aj bez problémov realizoval a následne som pomocou správcu balíkov prešiel na 9.10 a následne na 10.04 i386. Všetko prešlo normálne, nestratil som žiaden súbor. Problém nastal až vtedy, keď som chcel rozšíriť oddiel Win z 30GB na 60GB ubratím z Ubuntu /home, kde bolo 150GB volného miesta. Urobil som niekde chybu, lebo mi zmazalo celý disk. O nič som neprišiel, lebo súbory som mal zálohované, preto so začal samostatne inštalovať 10.04 amd64. Disk som rozdelil podľa potreby na časť Ubuntu 2 oddiely +swap a 1 oddiel pre Win s príslušným formátovaním. Po inštalácii systém Ubuntu pracuje bez vád, ale rozdelenie disku sa neukáže pri spustení PC. Predtým mi vždy nabehla tabuľka s možnosťou výberu Ubuntu alebo win preto tam neviem dostať win. Už som skúšal inštalovať aj staršie verzie Ubuntu, ale vždy to je to isté, pričom každé z Ubuntu pracuje bez problémov až na zobrazenie zavádzacej tabuľky. Dokonca aj keď vymažem celý disk, nenačíta mi z mechaniky CD inštalačku win, pričom z tej istej mechaniky inštalujem Ubuntu. Už neviem ako ďalej. Kde je asi chyba?