Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Název disku - zřejmě špatné kódování  (Přečteno 1290 krát)

hotowec

• Návštěvník
Název disku - zřejmě špatné kódování
« kdy: 06 Června 2010, 12:45:39 »
Dobrý den,
externí pevný disk Nový svazek se mi pod Systémem souborů zobrazuje jako /media/NovM_CM_=_svazek. Nevíte jak toto odstranit. Zkoušel jsem to přejmenovat v Nautilu, když otevřu složku jako root, nebo v gparted, ale ani jedno nevedlo k úspěchu.
Děkuji

[attachment deleted by admin]

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
Re: Název disku - zřejmě špatné kódování
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2010, 13:35:49 »
Ahoj, mě to dělalo také u externího HDD řešil jsem to zde: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46753.msg341104.html#msg341104
Musel jsem akorát nabootovat z GParted Live CD a pak teprve připojit externí HDD, změnit mu název a od té doby je jmenovka disku v pořádku  :)

hotowec

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2010, 16:52:50 »
To jsem udělal, zkusil jsem to přejmenovat, ale jakmile se spustí hledání oddílů, tak pak se to zobrazí zase špatně.

[attachment deleted by admin]

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Června 2010, 17:41:46 »
Podle mě to dělá diakritika, když to pojmenuješ Novy svazek, tak to bude v pořádku  ;)

msx

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2010, 00:17:11 »
Áno, potvrdzujem, tiež som mal podobný problém. Problémom je diakritika, ktorú treba vypustiť a všetko bude bez problémov.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2010, 19:39:44 »
pojmenovávat disky s dikritikou :D zásadně nedoporučuju ! když jsem byl mladší pojmenoval jsem disk na Win98 "Céčko" . ten výraz chlápka co mi to tenkrát spravoval když měl v DOSu napsat "Céčko" .... Neříkám, že to nejde ale zásadně nedoporučuji. Osobně jsem zastánce "novy_svazek"
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2010, 19:46:01 »
pojmenovávat disky s dikritikou :D zásadně nedoporučuju ! když jsem byl mladší pojmenoval jsem disk na Win98 "Céčko" . ten výraz chlápka co mi to tenkrát spravoval když měl v DOSu napsat "Céčko" .... Neříkám, že to nejde ale zásadně nedoporučuji. Osobně jsem zastánce "novy_svazek"

Pricemz novy_svazek presne popisuje ucel disku/oddilu :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.