Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: realtek AC97 - změna vstupů na výstupy  (Přečteno 2850 krát)

LeeRasS

• Návštěvník
realtek AC97 - změna vstupů na výstupy
« kdy: 13 Června 2010, 07:30:42 »
Mám problém, od bratra sem dostal 5.1 repro, že prý ho už nechce.
Mám integrovanou zvukovou kartu Realtek AC97 na MSI KT6V, zvukový chip je ALC655, ale v zádu jsou jenom 3 jacky:
1. Line-in
2. Line-out
3. Mic
Ve Windows jenom najedu na do ovladačů, vyberu 6-channel audio a vstupy se mi změní na výstupy:
1. Line-out (rear) - změněno
2. Line-out (front) - zůstalo
3. Line-out (center, subwoofer) - změněno
Takže ve Widlích vše šlape tak jak má, ale v Ubuntu 10.04 je kámen úrazu.
Zkoušel jsem dát driver z
Kód: [Vybrat]
http://www.realtek.com.tw/ , ale nedaří se mi ho zkompilovat podle readme v souboru, nebo podle wiki.
Moh by mi někdo pomoct s instalací, nebo nějakou jinou metodou na změnu vstupů na výstupy?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: realtek AC97 - změna vstupů na výstupy
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2010, 08:26:12 »
Ked das system-predvolby-zvuk-hardver tak dole v "nastavenia pre vybrane zariadenia" nemas na vyber stero, 4.1, 5.1 atd.?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

LeeRasS

• Návštěvník
Re: realtek AC97 - změna vstupů na výstupy
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2010, 10:17:58 »
Jo už to jde, a neví tady ještě někdo o nějakým testu? Jako že třeba kliknu na center a ověřím si, jestly to zahrál centr, kliknu na woofer, a slyším že to zahrál woofer. prostě test abych si ověřil, že to funguje a ne, že zadní hrajou to samí jako přední.

EDIT: Otestoval jsem příkazem speaker-test -c 6 -D surround51 a zjistil jsem, že center hraje správně, subwoofer hraje taky správně, ale když hraje přední pravý, tak to samý hraje pravý zadní, když hraje levý přední, hraje to i levý zadní, a když má hrát pravý zádní, tak nic nehraje, levej zadní je na tom stejně.
« Poslední změna: 13 Června 2010, 11:25:43 od LeeRasS »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.