Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zase jednou zvukovka  (Přečteno 1613 krát)

ias

• Návštěvník
Zase jednou zvukovka
« kdy: 13 Června 2010, 18:19:21 »
Zdravím :),
Mám problém. Už nějakou dobu se snažím na ntb rozchodit 5.1 zvuk. Dnes jsem si stáhl ovladače od zvukovky(high definition audio) na realtek.com a zkusil nainstalovat. Po restartu mi nejede zvuk. V nastavení mám všechny záložky prázdné, jakobych neměl zvukovku. Mohl by mi někdo poradit jak dát zvuk aspon do původního stavu? Díky moc:) a jestli to tady už je tak se omlouvam, ale nic jsem nenašel.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Zase jednou zvukovka
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2010, 18:57:15 »
Zdravím :),
Mám problém. Už nějakou dobu se snažím na ntb rozchodit 5.1 zvuk. Dnes jsem si stáhl ovladače od zvukovky(high definition audio) na realtek.com a zkusil nainstalovat. Po restartu mi nejede zvuk. V nastavení mám všechny záložky prázdné, jakobych neměl zvukovku. Mohl by mi někdo poradit jak dát zvuk aspon do původního stavu? Díky moc:) a jestli to tady už je tak se omlouvam, ale nic jsem nenašel.
Jaké ovladače?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2010, 18:58:51 »
Aky ntb?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ias

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2010, 19:02:54 »
ovladac: http://www.realtek.com/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

ntb: msi gx700 - vím že stahuju dobré ovladače, na xp mi to s xp ovladačema normalně jelo

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 13 Června 2010, 19:17:31 »
Ale v Linuxu sou už ovladače pro Realtec ALC888.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ias

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Června 2010, 19:22:33 »
jo to já vím... jenže moc se v linuxu zatím nevyznám, tak sem myslel že je v linuxu jen nějaký základ aby fungoval zvuk a ovladač od toho realteku mi zpřístupní i možnosti 5.1 protože s tím pořád mám problémy

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 13 Června 2010, 19:27:56 »
jo to já vím... jenže moc se v linuxu zatím nevyznám, tak sem myslel že je v linuxu jen nějaký základ aby fungoval zvuk a ovladač od toho realteku mi zpřístupní i možnosti 5.1 protože s tím pořád mám problémy
Aha. S 5.1 neporadím. Nikdy jsem to nepoužíval. Preferuji kvalitní stereo :)

ias

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 13 Června 2010, 19:30:25 »
Oukej ;) i tak dík

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.