Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu Toshiba NB  (Přečteno 1664 krát)

daton

• Aktivní člen
  • *
Instalace Ubuntu Toshiba NB
« kdy: 25 Června 2010, 13:42:28 »
Dobrý den
Mám notebook Toshiba Portege M100 a chci si na něj nainstalovat Ubuntu notebook edition   :(. Problém je že když dám vyzkoušet Ubuntu, tak mohu navolit češtinu a spustit zavádění. Po cca 20 vteřinách obrazovka zčerná, NB přestane pracovat a již se dále nic nedějě. Prosím nesetkal jste se s tím někdo? ak bych měl postupovat v instalaci, když nejde spustit anini v live modu. Grafika je v tomto nb INTEGROVANÁ iNTEL ČIP 82825.
Děkuji za rady.

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Instalace Ubuntu Toshiba NB
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2010, 13:53:58 »
http://nishants.net/articles/portege.htm skusil si pri starte nastavit acpi=on and vga=791?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

daton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2010, 14:26:03 »
Prosím tě jsem mírný začátečník, ale acpi=on je myslím defaultně zapnuto. Bohužel potom nevím, jak tam zadat ten parametr vga. Mám to zapsat do volby startu?

daton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2010, 15:10:50 »
Tak jsem to připsal do příkazové řádky po spuštění F6, jelo to o 30sec déle uprostřed zůstal svítit nápis ubuntu a pět bodů a zamrzlo to.
Zjevně se vyřešil problém s grafikou ale je tam něco dál, nefunguje ani acpi=off.

daton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2010, 06:53:09 »
Tak to vypadá že se s tímto problémem asi nikdo nesetkal. Live cd jako knopix nebo tennpuppy na NB spoštět jdou, ale Ubuntu se mi tam ještě spusti nepodařilo. Stejný problém má i Mandriva, ale u ní již jsem pokusy o instalaci vzdal.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2010, 10:53:04 »
Zkus zadat bootovací parametr xforcevesa.
http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry#Z.2BAOE-kladn.2BAO0_bootovac.2BAO0_parametry

Když nepůjde, můžeš zkusit nainstalovat prostřednictvím alternate cd (instalace v "textovém režimu", jinak stejná jako klasická instalace) a doufat, že po instalaci systém naběhne OK.
« Poslední změna: 28 Června 2010, 10:58:07 od luisah »

daton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 01 Července 2010, 06:35:42 »
Zdravím všechny
tak jsem zkusil to alternativní cd a instaloval textově. Instalace proběhla, ale po restartu mi najela jen textová konzola a nevím jak spustit grafické rozhraní a tedy ani nevím, jestli funguje. Problémy při instalaci byly jen při zparacovávání balíčků, všechna je to uložilo a potom obrazovka zčervenala a napsalo mi to že instalace selhala. Na podruhé to nějak prošlo, ale protože nemohu rozjet grafické prostředí nevím zda úspěšně.
Prosím jakým příkazem se z textové konzole staruje toto prostředí?

jmp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 01 Července 2010, 08:43:18 »
Kód: [Vybrat]
startx, ale bez dodatecneho nastaveni asi stejne bude problem (ale zase pokud to nezkusite, tak se nic nedozvite...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.