Zkouším nyní Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu distribuce a mám tu jistý problém. Nefunguje mi v Kubuntu (i v Xubuntu) vubec zvuk a vyhazuje mi to tuhle fatalni chybu. Nejakej demon stsnd (nebo tak nejak, ted pisu z Windows a pamet mam deravou), si narokuje 100% CPU a jednou za cca 30s se vyhodi tahle hlaska na obrazovku. Kdyz toho demona zabiju, ukaze se za par sekund zas a porad dokola.
Zajimave je, ze v Ubuntu je vse OK (no asi diky tomu, ze tam ten KDEackej demon nejni, ze), zvuci to bez problemu. Uz jsem z toho dost rozlicenej, pac bych i nejaky ~ubuntu rad zkusil, ale GNOME jako prostredi fakt nemuzu, to je humr, si pripadam jak ve "for visual impaired" prostredi (upozornuju, ze jsem minimalista, zadnej animak, winy mam rad kuprikladu nastaveny na decentni vzhled w95).
Zkousel jsem i Mandriva 2007 a tam to pod KDE zvucelo normalne a bez problemu, muj oblibeny SLAX taktez. Where's problem?
No a ted hardware, zakladovka GB 7VT600 1384, sitovka (standardni realtek) a zvukovka (ALC655) pouzivana integrovana. V Ubuntu je ta zvukovka detekovana jako V8237.
Patral jsem i po netu a asi tusim 2 lidi tam meli presne ten samy problem - ale odpovedi ci reseni se nedockali.
Diky za pripadnou odpoved.