Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přístup na disk s Windows XP  (Přečteno 1877 krát)

Tho0or

• Návštěvník
Přístup na disk s Windows XP
« kdy: 22 Června 2010, 14:27:05 »
Aby Lama nezakládala nové téma, tak píše do starého.

Mám 2 disky(fyzicky) první je 120GB a druhá 250GB. Na prvním jsou widle(XP sp3) na druhej sem si nainstaloval Ubuntu(poslední 10.04) po nainstalování a doinstalování několika programů jsem zjistil, že vidim v Ubuntu jenom na ten první disk, kterej je ale plnej programů do widlí. A nevidim druhej disk, kde mam všechnu muziku a filmy, bez kterých jsem úpe hotovej. Otázka tedy zní:

Jak to udělat abych viděl i na zbytek druhého disku v Ubuntu aniž bych musel celé Ubuntu schodit a po rozdělení disků nějakým partišnem, ho nainstalovat znovu?

Díky za odpovědi

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Přístup na disk s Windows XP
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2010, 15:25:39 »
1) Od toho jsou vlákna, aby byl pořádek v tématech. Není problém, dovolil jsem si to rozdělit.

2) Obvykle pristup na disky s windows funguje dobre. Ujisti se, ze opravdu zadny z disku nabizenych v "Menu-Mista-Pocitac" neni ten spravny.

Pokud ne, spust "Menu-System-Sprava-GParted". Vpravo nahore je v nem prepinac fyzickych disku. Podivej se, jestli jde prepnout na ten disk s windows a zobrazit, jake jsoeu na nem oddily (tj. barevne ramecky).
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2010, 16:03:03 »
Zkus nabootovat do windows a spustit scandisk. Někdy je problém v neukončené práci s NTFS oddílem.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Tho0or

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2010, 19:40:25 »
Sachy: Scandisk nepomohl

Filip Dominec: Disk sem v menu->místa->počítač stále nenašel(zobrazuje mi jenom disk 120GB, CD/DVD a systém souborů a flashku, když jí připojím). Našel jsem ho ale v systém->správa->diskový nástroj, ale jakmile se s ním pokusím něco udělat, tak mi to nahlásí, že je zaneprázdněn, počítam že je to proto, že na něm momentálně pracuje Ubuntu...

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2010, 22:10:33 »
Citace
počítam že je to proto, že na něm momentálně pracuje Ubuntu
No pockej, vzdyt jsi psal, ze na ten disk prece nemas pristup. Takze v Diskovém nástroji se zobrazi i ten disk s Windows? To by bylo dobre, tak na nej klikni a nic s nim nedelej. Jen te tabulce vpravo dole by se melo zobrazit, kam je pripojen.

Taky sem prosim zkopiruj, co vypise prikaz mount. Tj. spust terminal, z nej spust mount, oznac mysi a vloz to sem na forum prostr. tlacitkem mysi. Dik.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Tho0or

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Června 2010, 14:21:35 »
C:D:
WindowsSoubory+Ubuntu

pro upřesnění jak to vypadá

Jinak sem včera zkoušel trochu experimentuvat a změnil jsem v systém->správa->diskový nástroj a tam sem změnil Dčku souborový systém z ničeho na NTFS, a co se nestalo: Ubuntu nenabootuje, ve widlích se celej disk tváří jako by nebyl vůbec naformátovanej, takže se budu modlit, abych nemusel smazat všechno co sem tam měl(zkusim nabootovat ubuntu z CDčka jestli ho tam uvidim a pokusim se to opravit). Dám vědět jak jsem dopadnul...

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2010, 14:29:07 »
OK. Pokud to neni uplne kaputt, plati muj predchozi prispevek: napis sem prosim, kam je ten disk C pripojen a co ti vypisuje mount.

Tho0or

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Června 2010, 17:05:52 »
C je připojenej přes IDE a D přes SATA - jestli to bylo myšlený takhle.
Výpis:
ubuntu@ubuntu:~$ mount
aufs on / type aufs (rw)
none on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
none on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
/dev/sr0 on /cdrom type iso9660 (ro,noatime)
/dev/loop0 on /rofs type squashfs (ro,noatime)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
none on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
none on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
gvfs-fuse-daemon on /home/ubuntu/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=ubuntu)
ubuntu@ubuntu:~$

Výpis je udělanej po nabootování z CD(Ubuntu bez instalace) a ani tady bohužel není v systému vydět, pouze přesten super nástroj, kde sem si to všechno včera podělal, jdu to zkusit opravit...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.