Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nenaběhne gnome-commander  (Přečteno 1025 krát)

PeLima

• Návštěvník
nenaběhne gnome-commander
« kdy: 08 Října 2010, 13:18:18 »
Dneska mi vůbec nechce nastartovat gnome-commander, když kliknu na ikonu, neděje se nic, když ho spouštím z terminálu, dostanu hlášku :
Citace
(gnome-commander:3449): GLib-GObject-WARNING **: invalid cast from `GtkMenuItem' to `GtkCheckMenuItem'

(gnome-commander:3449): Gtk-CRITICAL **: gtk_check_menu_item_set_active: assertion `GTK_IS_CHECK_MENU_ITEM (check_menu_item)' failed

(gnome-commander:3449): GLib-GObject-WARNING **: invalid cast from `GtkImageMenuItem' to `GtkCheckMenuItem'

(gnome-commander:3449): Gtk-CRITICAL **: gtk_check_menu_item_set_active: assertion `GTK_IS_CHECK_MENU_ITEM (check_menu_item)' failed

Segmentation fault
přiznám se, že nejsem takový znalec, aby mi to něco říkalo, včera jsem to normálně používal.
Můžete mi někdo poradit co s tím?

Děkuji.

James(CZ)

• Aktivní člen
  • *
  • Když Linux, tak Ubuntu.
Re: nenaběhne gnome-commander
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2010, 19:29:39 »
možná by stačilo vymazat (přejmenovat, přesunout ...) adresář s nastavením Gnome-Commanderu, tedy adresář ~/.gnome-commander ;)
Ubuntu 22.04.01 LTS CZ
PC ASUS ROG Strix G10DK - AMD Ryzen 5 5600X, NV GeForce GTX 1660 Super, 32 GB RAM, 512 GB SSD

PeLima

• Návštěvník
Re: nenaběhne gnome-commander
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2010, 21:12:34 »
Dík. To bylo první, co jsem vyzkoušel a když to nepomohlo, tak jsem celý adresář vrátil ze zálohy zpět.
Pak jsem zkusil reinstalaci commanderu, restart atd. a bez úspěchu.
Tak jsem to ze zoufalství zkusil smazat ještě jednou a tentokrát jsem uspěl.
Sice při spuštění z terminálu tam ta hláška zůstala, ale zatím to funguje a budu to řešit dál.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.