Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zkušenosti s DELL stolními počítači - koupit?  (Přečteno 1056 krát)

regine

• Stálý člen
  • **
zkušenosti s DELL stolními počítači - koupit?
« kdy: 26 Června 2010, 22:14:34 »
V práci má od zaměstnavatele už třetí PC od DELL (XP, Vista, 7). Počítače DELL mne fascinují svojí tichostí a dobrým výkonem. Uvažuji o koupi staršího (repasovaného) z řady DELL Optiplex domů a na něm nasadit Ubuntu.
Doporučujete na základě svých zkušeností koupit DELL? A s jakým procesorem, velikostí paměti?
Údajně jsou dobré (čti tiché) i HP Compaq, ale ty u nás u prodejců repasovaných PC nejsou v nabídkách.
« Poslední změna: 26 Června 2010, 22:28:26 od regine »
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS, 24.04 LTS

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Re: zkušenosti s DELL stolními počítači - koupit?
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2010, 09:15:03 »
Pracuji ve vydavatelství kde pracovními nástroji jsou výhradně počítadla Dell a Apple. Já jako IT používám oba a mohu zcela 100% a v plném vědomí prohlásit, že jsou počítače DELL Optiplex, ale i další z jejich řad vhodné pro používání s OS Ubuntu. Moje pracovní stanice je Dell Optiplex 780 kde jako hostitel běží Ubuntu 9.10 s VMware a jako hosti WinXP a Win7. Jsou velice tiché a konstrukce skříní je celkem propracovaná. Ovšem pozor!! Mají vlastní architekturu základních desek a ta je zcela odlišná od běžně dostupných desek obecných formátů. A deska je umístěna na druhé straně skříně, pokud se jedná o tower.
Pokud vím, tak Dell používá výhradně Intel based HW základních desek.
Zkrátka Dell a Ubuntu rovná se pohoda  ;)
» Linux Mint on mini-ITX boards «

pavel81

• Návštěvník
Re: zkušenosti s DELL stolními počítači - koupit?
« Odpověď #2 kdy: 29 Června 2010, 08:15:57 »
DELL můžu jedině doporučit. Jsou to upravdu vychytaný stroje po HW stránce a linux na nich valí taky bez potíží.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.