Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: skype a krusader - spusteni po startu  (Přečteno 1585 krát)

iguana

• Aktivní člen
  • *
skype a krusader - spusteni po startu
« kdy: 07 Července 2010, 21:03:43 »
Zdravím a prosím o pomoc.
Po instalaci na novou verzi Ubuntu se mi vždy spouštěl OpenOffice, Skype a Krusader po zapnutí PC a načtení OS. Tím se mi často nespouštěly panely. OO jsem vyřešil příkazem gksudo killall soffice.bin do předvoleb aplikací spouštěných při přihlášení. Umíte mi někdo poradit podobný příkaz pro Skype a Krusader?
Vím, že to není ideální řešení, ikdyž OO se tím sice nespouští, ale pak se chce prázdný dokument obnovat. Přesto by mi podobný příkaz pro skype a krusader mohl pomoci.
případně máte někdo jiné řešení?
Díky moc.

Mank

• Host
Re: skype a krusader - spusteni po startu
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2010, 23:01:50 »
v Gnome  System -> Predvolby -> Aplikace spoustene po startu => druha zalozka , mit je vypnuty a ulozit sesion (sezeni ) nefunguje ??
(a tusim ze obdobne to ma KDE )

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2010, 23:13:08 »
v Gnome  System -> Predvolby -> Aplikace spoustene po startu => druha zalozka , mit je vypnuty a ulozit sesion (sezeni ) nefunguje ??
(a tusim ze obdobne to ma KDE )
diky za radu. jako druhou zalozku mam "Aktualizace uživatelských složek", tu mam vypnout? Nerozumím však tomu mit a sesion.
Omlouvám se, jsem jen uživatel.
Díky.

Mank

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Července 2010, 23:19:28 »
Nekde Tam by melo byt (aspon u Gnome je) polozka  "Zapomatovat si bezici applikace" na zalozce  Moznosti  a u KDE prenes netusim.

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Července 2010, 23:23:32 »
Nekde Tam by melo byt (aspon u Gnome je) polozka  "Zapomatovat si bezici applikace" na zalozce  Moznosti  a u KDE prenes netusim.
jj, někde to je a to jsem vypnul. Ale já už vypínám úplně všechno při vypínání PC. Tím to není. Zkrátka se samovolně pouští tyto tři programy, z toho OO jsem částečně eliminoval tím příkazem.
díky

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2010, 10:47:37 »
No, chtělo by to zjistit, co má na svědomí jeho spuštění..mrkni ještě do Cronu, což, pokud jsi běžný uživatel, tak nepředpokládám, že tam něco bude..ale za kontrolu nic...

1,
Kód: [Vybrat]
gksu gedit /etc/crontaba pošli sem výstup..

2, Dál by to mohlo být v: Aplikace > Aplikace spouštěné při startu - a v seznamu spouštěných služeb vyhledat, jestli mezi nima tyto programy nemáš.

3, Pokud to prostě nikde není, pak by to šlo vyřešit skriptem, který by se spustil v Cronu hned po startu systému a vypnul běžící aplikace...

V první řadě zkontroluj první dva body, když bys to nenašel, buď stejným způsobem jako u OO, napiš ještě příkazy: killall krusader a killall skype (u Skypu bych ještě zkontroloval, jestli nemáš přímo v nastavení Skype nastaveno, aby se spouštěl při startu systému) nebo všechny příkazy (včetně příkazu k OO) hodíš do souboru a necháš ho spouštět při startu systému
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.