Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rozlisenie pri bootovani  (Přečteno 1484 krát)

Iwaneez

• Návštěvník
  • Yaaau
rozlisenie pri bootovani
« kdy: 01 Července 2010, 00:43:56 »
Caute neviem sa dopatrat jak zmenit rozlisenie obrazku Ubuntu pri bootovani.. kde mi pod nim nacitava gulicky ..ten fialovy, vsetci ho pozname(10.04). Povodne som to mal pekne s velkym rozlisenim ale odkedy mi nainstalovalo driver na grafiku(radeon 4570) tak mam strasne male rozlisenie a je to skarede neostre...este mi tam aj prebehnu kocky ked to loaduje, proste nepekne, dakujem za helf. ;)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: rozlisenie pri bootovani
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2010, 10:12:22 »
nainstaluj startupmanager
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Iwaneez

• Návštěvník
  • Yaaau
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2010, 13:19:28 »
no co nastavujes v startup-managerovi sa da nastavit priamo v /etc/default/grub ...ale to ti zmeni rozlisenie len na boot loaderi resp. tam kde si vyberas system...to mam v pohode, to mi netreba prestavit...ALE potrebujem zmenit rozlisenie obrazovky ktoru mi nahodi ked uz system vyberem a zacne bootovat...tam je biely napis ubuntu s fialovym pozadim a pod nim gulicky...a tam mam strasne male rozlisenie  >:( ale samozrejme dakujem za vsetky rady :)

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2010, 14:05:31 »
v mém startupmanageru nastavuju rozlišení na dvou místech
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2010, 14:39:00 »
« Poslední změna: 01 Července 2010, 14:40:32 od luisah »

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Července 2010, 15:55:38 »
Mě tedy nastavení ve startupmanageru pomáhá. Když to nastavím blbě, mám logo velké a zubaté, když správně mám ho malé a hezké...

Iwaneez

• Návštěvník
  • Yaaau
« Odpověď #6 kdy: 04 Července 2010, 11:40:47 »
No robil som to podla tej prvej moznosti a nieco sa mi dokazilo, po reboote pri zvoleni ubuntu mi ostala cierna obrazovka...takze som reinstaloval cele ubuntu a teraz som rad ze mi aspon ide ;D takze to uz neham radsej tak  ;D

ale diky za rady :)

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 04 Července 2010, 19:29:09 »
Musíš to udělat pořádně, já to taky testoval a je to funkční, jen když jsem se upsal na větší rozlišení, tak obrazovka zhasla, tak si projdi tady tohle....pokud si to tam pouze bezhlavě kopíroval a máš max. rozlišení 1024x768 je to určitě tímhle.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.