Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neustále se ztrácí symbol.  (Přečteno 1512 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Neustále se ztrácí symbol.
« kdy: 18 Srpna 2010, 07:48:16 »
Na horním panelu, kde mám applet - oznamovací oblast, se mi neustále ztrácí ikona - symbol bezdrátového připojení k síti. Skoro pokaždé při startu počítače musím applet oznanovací oblast odstranit z panelu a znova ho tam vložit. Teprve pak se mi v něm znovu objeví symbol anténky Wifi s bargrafem a mohu používat internet. Přitom signál sítě Wifi je stále O.K. zde problém není. Používám verzi Ubuntu 9.04.

Většinou se stává, že pokud chybí anténka zase symbol Blue tooth je tam nepochopitelně dvakrát. Co udělat pro to, aby se tento otravný jev nekonal?

Rover623

Re: Neustále se ztrácí symbol.
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2010, 09:57:33 »
Taky se mi to stávalo a je několik možností co s tím,buď povýšení na 10.04 kde se to po poslední aktualizaci gnome-panel už neděje,další možností je přemístit applet na jiný panel (u tebe tedy dolů) nebo applet přesunout na jiné místo v panelu,pokud možno tak aby s ničím nesousedil

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2010, 14:27:13 »
Děkuju za tip. Udělám to a za tři dny dám vědět jak jsem dopadl. Zřejmě je v ré rutině která obhospodařuje applety nějaký hazard který tohle dělá. Když už to ale dělá skoro 3 měsíce skoro pokaždé při startu otravuje to. Věřím že v nové verzi 10.04 je tohle už asi opravené. Čort znájet.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2010, 08:51:14 »
Udělal jsem to tak, že jsem to podle vaší rady přesunul do dolního panelu kde široko daleko nic není ( až daleko na druhém konci panelu, změna klávesnice a koš ) a opravdu to pomohlo. Za dva dny by se to už určitě projevilo. Díky  za řešení. Nenapadlo by mě, že tímto se to může vyřešit.

Jen tak pro zajímavost: proč se tomu říká PANEL ? Měla by to být spíš LIŠTA ne? Pod pojmem panel si představuju něco více oblélníkového, ne takovou nudli.

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2010, 10:21:42 »
Proč tomu pánové od Gnome říkají "panel" nemám tušení,ale prostě to tak je.Ta chyba v oznamovací oblasti se objevila až s U9.10 (myslím),kde byl přepracován applet sezení (ta část kde se zobrazuje kdo je přihlášen),když je potom applet sezení a oznamovací oblast na jednom panelu,tak to takhle blbne.Ale jak jsem říkal,v 10.04 na to už asi před měsícem vyšla oprava

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2010, 09:27:16 »
Teď mi to zase udělalo... I s tím umístěním na dolním panelu...

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2010, 11:12:53 »
Občas se to bohužel stane i tak,není to stoprocentní řešení,je totiž chyba někde přímo v tom appletu a ta je tam už dlouho (od verze U7.10 tuším),přemístěním na jiný panel než je applet sezení se,ale penetrace téhle chyby dost sníží.Další možností je vymazat nastavení obou panelů a vše si nastavit znova,tím se mi podařilo minimalizovat tuhle chybu asi na jedno spuštění z padesáti

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 31 Srpna 2010, 03:18:01 »
Teď mi to dělá zase docela často, ačkoliv je to na dolním panelu, celkem osamoceno, i když je to o něco míň četnější než tam kde to bylo dříve - v horním panelu. Zajímavé ale je, že první asi 3 dny se to jevilo jako zcela vyřešené a pak jako když tomu otrne. Nemá to nijaký katastrofický vliv na používání počítače, ale je to otravné, když už to člověk dělá asi po 300xté, co by vůbec dělat nemusel, skoro vždy když spouští internet. S vyšší verzí Ubuntu 10.04 je to teda už zcela vyřešené? Ano?

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 31 Srpna 2010, 09:09:46 »
Tak ze začátku to taky blblo,ale někdy před skoro měsícem se objevila aktualizace gnome-applet a potom to prostě zmizelo.Osobně si myslím,že je to spíš problém Gnome (hlavně),ale politika Ubuntu,že se nové věci dávají až do novějších verzí,trochu znemožňuje tu chybu řešit jen instalací novější verze Gnome.Navíc pokud se člověk pokusí prostředí povýšit za pomoci repozitáře třetí strany,tak začne systém řvát,že to nelze a jestli chci udělat částečné povýšení.

U mě se to přechodem a updatem systému vyřešilo,ovšem jistou další tezí kterou nemohu ověřit je to,že ve spolupráci se špatným appletem může být taky na vině ovladač GK,kdy to v 10.04 a nVidia grafikou způsobuje nefunkčnost Plymouth,ale to naštěstí lze poměrně jednoduše řešit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.