Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunguje mikrofon  (Přečteno 1175 krát)

honza32

• Návštěvník
nefunguje mikrofon
« kdy: 29 Července 2010, 18:01:21 »
jsem úplně v koncích s mikrofonem. Léta jsem používal Kubuntu 7.10 a všechno chodilo v pohodě. Pak jsem upgradoval na 8.04 a přestal jít mikrofon. Tak jsem rovnou udělal čistou instalaci 10.04. Bohužel mikrofonu to nepomohlo, výstup normálně funguje. Když zkouším s KMixem (mám všechno nastaveno naplno), tak při nastavení Mic boost normálně mikrofon slyším ve sluchátkách. Ale to je jediný případ kde funguje. V QARecordu ani ve Skypu prostě nejde. Hledal jsem kde se dalo, nastavoval všechno možné, přeinstaloval jsem i drivery od Realteku (verze 5.15) a nic. Když si v nastavení zobrazím multimedia a dám otestovat - reproduktor, tak funguje jen HDA Intel (ALC888 Analog) a Jack Audio Connection Kit. Třetí možnost HDA Intel (ALC888 Digital) žádný zvuk nedává. Zkoušel jsem i alsamixer, opět bez výsledku, mikrofon je taky slyšet jen při nastavení Boostu.
Nemáte ještě nějaký nápad?

honza32

• Návštěvník
Re: nefunguje mikrofon
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2010, 07:39:44 »
tak už to funguje, ale proč, to nevím.
Nakonec jsem to zprovoznil následovně:
- nainstaloval jsem pulseaudio
- v nastavení pulseaudia jsem zkoušel mikrofon a ten reagoval na záložce vstupních zařízení toho nastavení, ale ne ve skypu atd.
- v nastavení na poslední záložce jsem vybral interní zvukový systém (asi digital audio dole, nejsem si jistý, zkoušel jsem všechno)
- mikrofon začal fungovat i ve skypu a qarecordu
- po restartu počítače bylo u zvuku všude nastaveno pulseaudio a nefungovalo nic, ani reproduktory
- odinstaloval jsem server pulseaudio, ale pro jistotu ne utility, které se nainstalovaly s ním
- kupodivu funguje mikrofon i reproduktory

takže nevím kde byl problém, ale hlavní věc je výsledek :-)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: nefunguje mikrofon
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2010, 08:58:14 »
No jestli myslíš, že to bylo pulseaudio, tak se pleteš. Mně tedy pracuje i ve Skype perfektně. Spíš bylo špatně nastavené. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.