Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Myš Logitech M100  (Přečteno 1027 krát)

josef_m

• Host
Myš Logitech M100
« kdy: 01 Srpna 2010, 14:43:55 »
Zdravím,

mám asi dva měsíce (novou) myš Logitech M100, ze začátku vše OK (výrobce na balení deklaruje, že je vhodná i pro Linux - jako jediná z nabídky v daném obchodě - proto jsem kupoval zrovna tuto) ... asi tak dva týdny (?) zpátky začala zlobit a to tak, že kliknutí je někdy interpretováno jako dvě, někdy jako jedno, ale ve většině případů jako dvě a myš je tedy téměř nepoužitelná.
Firma nenabízí podporu pro toto zařízení (jen např. M90, ale ani tady není možnost stáhnout ovladač pro linux).
Nějaké nápady co s tím?

Podotýkám, že se nejdná o nastavení např. v Nautilu, kdy se mají soubory/programy spouštět jedním kliknutím místo dvou. Jde o veškeré klikání, např. kliknu na slovo, abych přesunul kurzor ve Writeru, a ono mi to označí celé slovo; nebo pri rešerších na netu kliknu na "zpět" a jdu zpět o dva kroky (!) ...

(rady typu koupit novou myš sem nepište ;-) chtěl bych opět zprovoznit tuto myš)

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Myš Logitech M100
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2010, 15:55:51 »
mas moznost tu mys vyskusat niekde na inom pc? taketo chovanie ani nemusi byt zalezitost ovladaca, ak sa da tak vyskusaj..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

josef_m

• Host
Re: Myš Logitech M100
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpna 2010, 17:08:21 »
dik za tip ... tak jsem to teď zkoušel na jiném počítači (i jiném OS: Win XP) a ta chyba je i tam - tzn. že např. v textovém dokumentu hned po jednom nakliknutí označí celé slovo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.