Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Licence SMF a vliv na další aplikaci  (Přečteno 2777 krát)

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Licence SMF a vliv na další aplikaci
« kdy: 28 Srpna 2010, 13:55:04 »
Zdravím,

chtěl bych vytvořit projekt (psaný v PHP). Součástí projektu je i diskuzní fórum. Přemýšlel jsem o nasazení nějakého zdarma šířeného řešení. Oko mi padlo na http://www.simplemachines.org/. V licenčních politikách nejsem zběhlý, tak mne zaímá jestli licence SMF ovlivní licenci mé aplikace (potažmo jestli vytvořením mé aplikace neporušuji licenci SMF)? SMF nespadá pod žádnou veřejnou licenci, ale má své vlastní podmínky (viz příloha).

Přemýšlel jsem jak by projekt měl vypadat. Moje aplikace by běžela na http://www.domena.ltd/ a SMF na http://www.domena.ltd/forum/. Do zdrojového kódu SMF nebudu nijak zasahovat ani editovat jeho výstup ani nebudou používat zádnou jeho část v mé aplikaci (pouze v některých případech budu číst data uložená v tabulkách SMF jako jsou uložená sessions nebo nick uzivatele,...). Jedinou vec kterou v SMF změním je template (design) fóra aby barevně odpovídal aplikaci. Svoji aplikaci ani SMF nebudu distribuovat třetím stranám. Tedy nechci pro svoji aplikaci licenci přejatou z SMF ani žádnou open-source.

Licenci jsem si přečetl a pokud se nepletu, tak nejsem v rozporu s jejím zněním. Snad kromě bodu
Citace
4. Simple Machines LLC reserves the right to change the terms of this Agreement
 at any time, although those changes are not retroactive to past releases....
Tady si nejsem jist překladem ani výkladem jestli mohou zpětně změnit podmínky v mé verzi (1.1.11) a kdy. Tedy jestli mohou do licence vložit nějakou podmínku s kterou bych byl v rozporu.

Předem všem děkuji za názory a rady.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 28 Srpna 2010, 13:56:45 od ETNyx »
jabber: etnyx@jabbim.cz

donny

• Závislák
Re: Licence SMF a vliv na další aplikaci
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2010, 14:49:25 »
Licenci jsem si přečetl a pokud se nepletu, tak nejsem v rozporu s jejím zněním. Snad kromě bodu
Citace
4. Simple Machines LLC reserves the right to change the terms of this Agreement
 at any time, although those changes are not retroactive to past releases....
Tady si nejsem jist překladem ani výkladem jestli mohou zpětně změnit podmínky v mé verzi (1.1.11) a kdy. Tedy jestli mohou do licence vložit nějakou podmínku s kterou bych byl v rozporu.

those changes are not retroactive to past releases znamená, že se tyto změny nepromítají do minulých vydání. Jednoduše řečeno není možné, aby pro tvoji instalaci začala platit jiná licence, než pod jakou byla distribuovaná.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2010, 12:18:14 »
Díky za odpověď, myslíte si že bude moje aplikace ovlivněna, nebo by mohla porušovat licenci SMF?
jabber: etnyx@jabbim.cz

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2010, 14:21:54 »
Nemyslím, pokud se budete držet základních věcí v licenci popsaných, nemůže nastat problém. Licence upravuje zejména distribuci, ne použití. Z hlediska použití zmiňuje úpravy, při kterých je zakázáno odstraňovat či jakkoli měnit zmínky o copyrightu, generované ve stránce nebo jiné. Nic moc víc tam není. Snad jedině, pokud budete SMF aktualizovat, zkontrolujte si, jestli se nějak podstatně nezměnila licence.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.