Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Re:Problém s kurzorom a akcel.prostredím  (Přečteno 948 krát)

Horatio

• Aktivní člen
  • *
  • Pomôž si človeče aj pán Boh Ti pomôže!
Re:Problém s kurzorom a akcel.prostredím
« kdy: 24 Září 2010, 17:53:14 »
Hľadal som po fóre a nič podobné som nenašiel,takže ak niekto viete kde je podobná téma s mojimi problémami tak ma prosím nepeckujte za to.
Ale ku môjmu problému: 1. Keď klepnem pravým myšítkom na plochu,nemôžem vyvolať roletku s ponukami.
                                  2. Po naštartovaní Ubuntu 10.04 asi tak po 20 minútach chodu sa totálne zpomalý chod operačného systému a po odoslaní nejakého príkazu to dosť dlho trvá než to vykoná.Napr. keď chcem otvoriť okno.
                                  3. Z akcelerovaným prostredím mi nejde zmeniť za iný tip kurzoru.Bez neho úplne v pohode.
Myslím,že tých problémikov mám viac,ale tieto sú tie najzávažnejšie. Ak mi niekto viete poradiť tak prosím pomôžte. Ďakujem.
 Ešte chcem pripomenúť,že tento op.sys.mám nainštalovaný zhruba 50 hodín.
Greenie Linux-Ubuntu zo Slovenska
Intel(R) Pentium(R)4 CPU 2.80GHz*Abit IG 80*2024MB DDRI 400MHz*Samsung 730GB*GeForce 8600 GTS*

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2010, 00:43:21 »
ad 1)
A ikony na ploše se zobrazují?

ad 2)
Otevři si sledování systému (procesy), a sleduj, který ti žere nejvíc CPU.
http://wiki.ubuntu.cz/Sledov%C3%A1n%C3%AD%20syst%C3%A9mu
Nebo v Terminálu na to slouží příkaz top. Také se můžeš podívat, kolik máš volné paměti (RAM).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Horatio

• Aktivní člen
  • *
  • Pomôž si človeče aj pán Boh Ti pomôže!
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2010, 01:50:07 »
Za prvé: Ako je možné,že zo zapnutými ikonami cez Ubu Tweak to už normálne ide a keď ich dám odstrániť tak nie?No v každom prípade to už nechám s tými zap.ikonami.
Za druhé: Pozeral som a kontroloval činnosť procesora a  ide na tých 10-15% a systém sa loudá. Ale zato pamäť mám pri tomto systéme na hranici 56%???? To znamená,že z 2GB to je viac ako keď som mal nainštalovaný Windows. Toto práve neviem pochopiť.
Za tretie: keď vypnem a  Compiz kurzor ide bez problémov. Ale pri zap. Compizi naskočí automaticky defaultný-biely.
Greenie Linux-Ubuntu zo Slovenska
Intel(R) Pentium(R)4 CPU 2.80GHz*Abit IG 80*2024MB DDRI 400MHz*Samsung 730GB*GeForce 8600 GTS*

Cendas

« Odpověď #3 kdy: 25 Září 2010, 20:34:16 »
Ahoj Ten problém s tím kurzorem mám také dělá to od verze 10.04 dříve to nedělalo, a dělá to i u všech známých kterím ubuntu spravuju. Tak kdyby někdo věděl řešení tak by to bylo fajn.

Cendas

« Odpověď #4 kdy: 25 Září 2010, 20:58:39 »
Tak na ten kurzor jsem našel radu tady.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46759.msg345649.html#msg345649
Tak to zkusím.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.