Zdravím,
1, nevím proč, ale při vytvoření veřejného a soukromého klíče na SSH mi to poprvé funguje tak jak má (tedy ihned po vytvoření klíče a odzkoušení - po této operaci si na serveru pak nastavím v sshd_config, aby se nedalo přihlašovat heslem, ale pouze klíčem - "PasswordAuthentication no" ). Jakmile třeba restartnu klientské PC, tak mi ten klíč už jakoby neznal...odmítne spojení s tím, že nemám klíč. Věděl by někdo proč se tak děje, i přesto, že klíč je prokazatelně v pořádku? Zkoušel jsem i nastavit cestu ke klíči pomocí parametru "-i", ikdyž pokud je klíč implicitně v .ssh, tak to třeba není ...i tak mě to ale odmítne (v Debianu to fungovalo stabilně, zkusil jsem Ubuntu 10.04 a tam se mi děje tohle)
2, u notebooku to tak funguje, jestliže systém pozná, že baterie dochází, automaticky se vypne. Funguje to tak i na serveru? Mám server a UPS..řekněme, že dojde k výpadku elektriky a aby se PC nevypnulo korektně, bylo by fajn, aby systém rozpoznal, že už je napájen na baterii a aby se tedy korektně vypnul ...pokud to sám nerozpozná, byla by rada, jaké balíky je třeba doinstalovat, případně, který konfigurák tohle ovlivňuje, abych si na to mohl vytvořit skript...?
děkuji