Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cinelerra - problém se zvukem při střihu  (Přečteno 2323 krát)

radims

• Návštěvník
Cinelerra - problém se zvukem při střihu
« kdy: 17 Června 2007, 08:42:52 »
Ahoj,

mám problém, když stříhám video v Cinelerra, tak se mi rozhodí zvuková stopa. Např. když vystřihnu 10 sec videa, tak je pak zvuková stopa posunutá a nejvíce to vadí, když mluví lidé a zvuk je úplně někde jinde. Mám poměrně velké video (asi 30GB z DV kamery) a potřebuji to sestříhat, ale s tímhle problémem nemám šanci. Nevíte někdo, co s tím?

Díky.

Radim

radims

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2007, 08:01:56 »
tak jsem zjistil, že tenhle problém je jenom, když video stříhám, když ho nakonci renderuji, tak je výsledný soubor v pořádku.

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2007, 16:10:35 »
cauky - jak strihas - jak udelas strih ve s tope ?? Ted nemyslim vystrihnout usek, ale prestrihnout medium ve stope aniz bys musel vastrihavat alespon 1 snimek ????
tradiční bordel + Nvidia :-)

radims

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2007, 14:49:00 »
tak to nevím jak udělat, stopy mám rozdělené už když je stáhnu z kamery

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2007, 11:42:29 »
To špatné přehrávání zvuku může být způsobeno špatným nastavením vzorkování audia. Pokud máš v nastavení prjektu samplerate například 48000 a audio bude mít 44100 tak se ti to bude kousek zpožďovat. Taky mě to chvíli potrápilo :) . Jinak cinelerra - super když ji člověk příjde na chuť!
Viděl že světlo je dobré ... Gn 1,4

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2007, 11:49:33 »
Na to dělení stopy bez vyříznutí snímku sem zatím taky nepřišel ... ale hodilo by se. Řeším to odebráním a opětovným natažením, ale je to pakárna. Ikdyž si trochu myslím že má potřeba trochu souvisí se zažitými věcmi z premiery (rozstřihnout, na jeden díl použít efekt na druhý ne) cinelerra má trochu jinou filozofii , efekty se kladou do stopy a dle potřeby klíčují.
Viděl že světlo je dobré ... Gn 1,4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.