Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neznám uživatelské jméno pro přihlášení [vyřešeno]  (Přečteno 1453 krát)

mano

• Návštěvník
neznám uživatelské jméno pro přihlášení [vyřešeno]
« kdy: 01 Prosince 2006, 18:28:22 »
nainstaloval jsem si Ubuntu 6.10 (Edgy eft) alternative install CD, a při instalaci se mě to NEzeptalo na uživatelské jméno, ale pouze na heslo, které jsem zadal. V neoficiální příručce uživatele Ubuntu 5.04 je screenshot, kde se to na uživatele ale ptá....

já jsem tedy nic nezadal a teď se po nové instalaci nemohu do Ubuntu přihlásit. Poprvé jsem si myslel, že jsem zapomněl vyplnit jméno uživatele, tak jsem instalaci provedl znovu. Ale stejný problém.
Mám tedy použít např. Ubuntu 6.06 alternative CD nebo se to dá nějak vyřešit?

Marcel
« Poslední změna: 27 Října 2007, 22:03:54 od Anna Taliánová »
AMD Athlon 2600+    1024 RAM     RADEON 9600 PRO

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
neznám uživatelské jméno pro přihlášení
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2006, 18:49:28 »
Pokud jste zvolil Alternate install, tak se vás systém určitě musel zeptat na uživatelské jméno. Jedinou možnost vidím v tom, že jste zvolil OEM install, v tomto případě je uživatelské jméno "oem" (tato volba je vhodná např. pro prodejce, kteří předistalovávají systém). Smím se zeptat, proč používáte alternate cd? Pro začátečníky je jistě vhodnější normální instalace přes liveCD (v grafickém prostředí).

mano

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2006, 21:22:19 »
přesně tak

dal jsem instalaci OEM.
zdalo se mi to jako nejvhodnejsi z tech voleb.

instalaci alternativ jsem zvolil proto, ze jsem instaloval na notebook PIII 128 MB RAM a live CD jsem na něm nerozjel.

je ten alternativ OEM systém nějak hendikepovaný? Mi jako začátečníkovi by mohl docela dobře posloužit, ne?

díky za ten login
« Poslední změna: 27 Října 2007, 22:05:01 od Anna Taliánová »
AMD Athlon 2600+    1024 RAM     RADEON 9600 PRO

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosince 2006, 21:36:11 »
Systém je stále stejný, jen instalace je jiná, jak jsem již psal systém je vhodný pro prodejce, kteří systém předinstalovávají - uživatel si přinese domů PC, restartuje a zadá si vlastní uživ. jméno a heslo.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 22:05:24 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.