Já jsem dnes zjistil, že mám podobný problém: zadám jméno a správné heslo (při špatném mě to samo upozorní), obrazovka problikne přes konzoli (kde ale nejsou žádné chybové hlášky) zase zpátky do přihlašovací obrazovky.
V konzoli se přihlásím bez problémů, ale odtud grafický režim (startx) nespustím, protože ten už běží jinde (nepamatuji si přesně, co tam vypisuje, ale je tam něco o odstranění nějakého souboru v /tmp).
Stejně jako v případě Denta mi vše fčnilo dobře, ale potom jsem musel počítač natvrdo vypnout (nepomáhalo ani Ctrl+Alt+Backspace), protože se mi naplnila paměť na 90% a systému se prodloužila odezva (nepomohlo ani několik hodin bez zásahu aby se vzpamatoval). Až před chvílí jsem přišel na to, že při upgradu na Edgyho se mi nepřipojoval swap, takže jsem měl zaděláno.
Prosím nějakou radu na zprovoznění (ještě mě napadá, že bych si vytvořil nového usera a tomu pak překopíroval všechna nastavení, ale do toho se mi moc nechce a ani nevím, jestli není chyba právě někde v těch konfigurácích, takže by mi to moc nepomohlo.
Zatím se mi podařilo přihlásit se přes recovery režim na roota, spustit mu grafický rozhraní a dostat se na net abych spravil ten swap (což už se mi povedlo), ale s tím přihlašováním si nevím rady a z práce pod rootem mě svrbí prsty.