Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 6.10 - nelze se přihlásit v grafickém login screenu [vyřešeno]  (Přečteno 3947 krát)

Dent

• Návštěvník
Dobrý den. V Kubuntu 6.10 (instalace na čistý disk) se mi dnes ráno vyskytl problém. Pokud se chci přihlásit v grafickém režimu, zadám jméno, heslo, potvrdím... rozlišení se změní na mnou používané v profilu, ale poté se hned změní na 1600x1200 (ještě jsem nenastavil rozlišení, tak mám na login screenu tohle)  a vrátí mě zpět na přihlašovací obrazovku.

Zkusil jsem se přihlásit z konzole, to jde, ale skončil jsem na tom, že z konzole nedokážu nahodit grafické prostředí (zkusil jsem příkaz "kdm" který nic nedělá - myslím, že KDM je správce obrazovky pro KDE - pokud je to mýlka, tak se mi prosím nesmějte :)).

Nenaskočí žádné chybové hlášení. Pokud jsou potřeba nějaké výpisy logů, řekněte prosím jaké...

Děkuji

pozn. Všechno šlapalo dobře až do včerejšího večera, kdy se počítač zasekl při vypínání a musel jsem ho vypnout "natvrdo".
« Poslední změna: 30 Července 2010, 04:15:33 od Anna Taliánová »

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
Kubuntu 6.10 - nelze se přihlásit v graf. login screenu [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2006, 17:09:42 »
Po nalogování použij příkaz "startx", tím by se měl spustit xserver a tedy grafické prostředí, pokud tam tedy není nějaká větší závada.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2006, 11:05:16 »
Já jsem dnes zjistil, že mám podobný problém: zadám jméno a správné heslo (při špatném mě to samo upozorní), obrazovka problikne přes konzoli (kde ale nejsou žádné chybové hlášky) zase zpátky do přihlašovací obrazovky.
V konzoli se přihlásím bez problémů, ale odtud grafický režim (startx) nespustím, protože ten už běží jinde (nepamatuji si přesně, co tam vypisuje, ale je tam něco o odstranění nějakého souboru v /tmp).
Stejně jako v případě Denta mi vše fčnilo dobře, ale potom jsem musel počítač natvrdo vypnout (nepomáhalo ani Ctrl+Alt+Backspace), protože se mi naplnila paměť na 90% a systému se prodloužila odezva (nepomohlo ani několik hodin bez zásahu aby se vzpamatoval). Až před chvílí jsem přišel na to, že při upgradu na Edgyho se mi nepřipojoval swap, takže jsem měl zaděláno.
Prosím nějakou radu na zprovoznění (ještě mě napadá, že bych si vytvořil nového usera a tomu pak překopíroval všechna nastavení, ale do toho se mi moc nechce a ani nevím, jestli není chyba právě někde v těch konfigurácích, takže by mi to moc nepomohlo.
Zatím se mi podařilo přihlásit se přes recovery režim na roota, spustit mu grafický rozhraní a dostat se na net abych spravil ten swap (což už se mi povedlo), ale s tím přihlašováním si nevím rady a z práce pod rootem mě svrbí prsty.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2006, 11:51:03 »
1/ spustte system v recovery rezimu
2/ smazte kompletni obsah home adresare (nejdriv si udelejte zalohu) uzivatele, na ktereho se neda prihlasit
3/ zkopirujte obsah adresare /etc/skel do home adresare onoho uzivatele
4/ reboot

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosince 2006, 12:03:30 »
jdu to zkusit
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org

LS

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Prosince 2006, 12:12:39 »
upresneni

2/ vymazani aktualniho obsahu home adresare
Kód: [Vybrat]
rm -r /home/uzivatel/*3/ zkopirovani zakladnich souboru
Kód: [Vybrat]
cp /etc/skel/.bash* /home/uzivatel
chown -R uzivatel:uzivatel /home/uzivatel

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Prosince 2006, 13:11:44 »
Tak to bychom měli, díky moc. Teď bych ještě rád získal zpět veškerá moje nastavení. Můžu je zase nakopírovat zpět z té zálohy, co jsem si před chvílí udělal, nebo je v nich nějaká zrada?
A ještě by mě taky zajímalo, kde byl zakopán pes, pokud to tedy někdo tušíte.

LS

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Prosince 2006, 13:14:55 »
Problem byl evidentne prave v nejakem tom nastaveni. Muzete postupne kopirovat nastaveni jednotlivych programu a zkouset, ktere nastaveni zpusobuje ty problemy. Spis bych ale poradil vsechna nastaveni provest rucne znovu, a az budete mit vsechno nastavene, udelejte si zalohu. V pripade dalsich problemu pak staci takto zazalohovane funkcni nastaveni obnovit.

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 06 Prosince 2006, 13:22:13 »
dobře, udělám to tak a ještě jednou moc děkuji

LS

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 06 Prosince 2006, 13:23:22 »
VYRESENO

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.