Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prejdenie z Ubuntu na XP  (Přečteno 1275 krát)

Dexter015

• Návštěvník
Prejdenie z Ubuntu na XP
« kdy: 16 Října 2010, 16:23:22 »
Ahoj,
mam notebook Asus EEE, a nainstalovany v nom Ubuntu. Potrebujem si donho dat XP. Ale stale ked mi bootuje CD z Windowsom mi nakonci vyskoci modra obrazovka a musim to vypnut.
Na internete som cital ze mam prve odstranit Ubuntu z PC pomocou Live CD Ubuntu ci tak nejako, ale to CD nemam.
Tak nejaky strucny navod nato nieje?

Vdaka za odpoved

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Prejdenie z Ubuntu na XP
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2010, 16:46:46 »
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Dexter015

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2010, 16:54:47 »
tak stahujem si Ubuntu CD.
ale potom ked  mam urobit
"Odstraňte linuxové oddíly a přes vzniklé místo rozšiřte Windows oddíl. Tento proces může trvat i několik desítek minut. " restar
tak to mam zmazat linuxove oddily, restartovat pc a hodit Windows do CDromky a nabootovat ho? lebo ten navod predpoklada ze v PC je uz nainstalovany Winodws.

Dik

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2010, 17:02:33 »
Prepáč ale XP na Eee PC ide dosť pomaly...neviem ako ty ale ja mám model 904HA...bol tam predinštalovaný...možno ti tým ušetrím čas.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #4 kdy: 16 Října 2010, 17:03:20 »
Ale stale ked mi bootuje CD z Windowsom mi nakonci vyskoci modra obrazovka a musim to vypnut.
Podle mě modrá obrazovka nemá s Ubuntu nic společného a ani po jeho smazání se ti to nespraví.
Pokud ale trváš na svém, z LiveCD pomocí GParted/Editor diskových oddílů všechny oddíly na disku smaž (přijdeš o všechna data) a vytvoř jeden velký přes celý disk. Pak restartuj do Win instal. CD.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #5 kdy: 16 Října 2010, 17:25:24 »
Taky mám zkušenost s netbookem a XPčka jsme se synovcem dávali pryč protože to bylo neúnosně pomalé a Ubuntu Netbook tam šel jako z praku. XPčka nejsou kdovíjaká výhra...
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

Dexter015

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Října 2010, 18:13:08 »
jj arrange mas pravdu ta modra obrazovka vyskakovala preto lebo som nemal Configure Sata prepnuty na AHCI a nie na ID. A stale tam vypisovalo ze je tam nejaka virusova ochrana alebo ze mam spustit chkdsk.

Neni to moj notebook ja pouzivam Win 7, takze tam mam len dat XP.

Dakujem za pomoc.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 16 Října 2010, 23:28:19 »
Som presvedčený, že človek čo ten netbook vlastní tak ten netbook zachvílu vráti na nainštalovanie ubuntu.Win XP je fakt nepoužitelný.Aj keď používam Arch Linux tak teraz som sestre inštaloval 10.10 a je to celkom odladené.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.