Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Toshiba satellite A200 1S9  (Přečteno 1796 krát)

f-m

• Návštěvník
Toshiba satellite A200 1S9
« kdy: 16 Června 2010, 19:02:11 »
Máte někdo zkušenosti s používáním ubuntu na tomto notebooku? Používáte jej někdo?
Jak ubuntu 10.04 funguje na tomto stroji?

Hledal jsem zde na fóru a procházel google, ale nic moc nenašel.

Zkoušel jsem live cd. V live cd mi systém tak nějak jede, fungují fn tlačítka na jas, kolečko na ovládání hlasitosti na boku notebooku taky funguje což jsem nečekal. Tiskárna a skener taky fungují, jen barvy jsou nějaké divné a vybledlé. Půjde s tím něco udělat, někde to ponastavit?
Co nefunguje je wifi a bluetooth. Zde bude problém asi kvůli tlačítka na boku notebooku pro zapínání bezdrátových sítí.
Když jsem jednou toto tlačítko zapnul ještě před spuštěním systému tak se mi zobrazily dostupné wifi sítě (připojovat jsem se nezkoušel, ale to by asi mělo jet). Jenže jinak to nefunguje. A bluetooth nejede vůbec.
Půjde s tímto něco udělat?

Grafika snad pojede. Jen mi to nabídlo nějaký ovladač, tak snad doufám že to bude ok.

Máte někdo zkušenosti? Pojede to?
Díky za jakoukoliv radu.

gondro

• Návštěvník
Re: Toshiba satellite A200 1S9
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2010, 10:29:25 »
Ja mam toshibu A300 a funguje mi vsetko. Az na bluetooth ktory sa ale da pouzitim omnibooku rozbehat. Tak skus nainstalovat a uvidis

f-m

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2010, 18:39:07 »
Před chvilkou jsem si stáhl nové ubuntu 10.10 a jen tak na rychlo jsem ho zkusil a vypadá to, že jede i bluetooth i wifi.
Prostě tlačítkem na boku notebooku si zapnu bezdrátové sítě a hned mi naskočí na panelu ikonka bluetooth a zobrazí se mi i dostupné wifi sítě. Nezkoušel jsem se ještě připojovat ani nic přes bluetooth posílat, ale tipuji že by to mohlo fungovat. Super...

Až bude čas, tak to pořádně z live cd testnu a popřípadě si to hned hodím do noťasu do dualu (kvůli hrám) jako hlavní os...
Už se těším...  :D

f-m

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2010, 16:01:43 »
Hmm, tak jak jsem psal, tak bluetooth sice tak nějak funguje, ale bohužel né tak, jak jsem čekal...
Ve woknech stačí normálně v telefonu dát odeslat (např. obrázek), vybrat v seznamu zařízení notebook a v notebooku jej jen přijmu...

V ubuntu musím ten telefon s notebook spárovat a pak vybrat v tom appletu prohlížení obsahu telefonu a zkopírovat si to co potřebuji...

Né že by to byl extra problém, ale je to takové divné a trochu nechápu smysl toho a proč to nejde normálně...

Co mi však dělá ještě starosti je nefunkčnost mého tabletu (genius g-pen 450). Sice jsem se díval zde, do wiki atd., ale nějak se mi to nedaří rozchodit. (aspoň né podle toho návodu...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.