Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: internet 4G-pomalá odezva  (Přečteno 1138 krát)

janjasmin

• Aktivní člen
  • *
internet 4G-pomalá odezva
« kdy: 19 Října 2010, 16:17:26 »
Dobrý den,mam internet 4G-modem-od Tmobile,kppp je snad správně nastavené,vše běží ale mám velmi velkou odezvu a dost často načtení stránky končí -vypršel časový požadavek nebo tak nějak to píše
Je možné že to způsobuje naprosto otřesný signál ale podle Tmobile je samozřejmě vše v pořádku
Když zkusím test připojení tak na Windows je odezva v rozmezí 509-1160 ale na Kubuntu je nejnižší 4 357 a většinou jí to ani nevypíše
pokud dam v konzoli ping seznam.cz tak to vypisuje mezi 100-900ms ale taky někdy i 15 vteřin,ještě takový subjektivní pocit-hned po připojení modemu to vždy jde "docela slušně" ale po krátkém čase se to zhorší
Kdyby s tím šlo něco dělat,byl bych rád,jinak musím u Tmobilu ještě 4 měsíce vydržet
« Poslední změna: 19 Října 2010, 16:39:01 od janjasmin »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: internet 4G-pomalá odezva
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2010, 17:45:12 »
Jako první se tu vždy píše: vpnout IPv6, pokud je aktivní. Ale to samozřejmě nemusí řešit všechny problémy :-)
Jinak
Citace
podle Tmobile je samozřejmě vše v pořádku
je signifikantní...

janjasmin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2010, 18:23:41 »
o vypnutí jsem zde četl,někdo radil po upravě blacklistu dat příkaz lsmod | grep ipv6 a pokud nic nevypíše tak že je to v pořadku,mě to nic nevypsalo a tak jsem myslel že to vypnuté mám
navíc některé návody radí upravit blacklist a jiné sysctl.conf-zřejmě podle verze
upravil jsem tedy oboje ale jestli je to vypnuté nevím
navíc teď to asi po třech dnech běží relativně dobře,nebýt toho velkého rozdílu mezi odezvou ve win a Kubuntu tak bych se ani neptal a těch pár měsíců už s Tmobilem doklepal

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2010, 01:55:10 »
do Firefoxu napíšeš
Kód: [Vybrat]
about:configprejdeš (musíš odkliknúť že si opatrný) a do filtra napíšeš ipv6 nájde to
Kód: [Vybrat]
network.dns.disableIPv6 a false zmeníš na true(pravý klik prepnúť)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.