Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: virus ve windows kopírující se do linuxu...  (Přečteno 4131 krát)

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
virus ve windows kopírující se do linuxu...
« kdy: 05 Prosince 2006, 21:03:38 »
Ahoj, asi před tydnem jsem nasel na windowsácké části pc virus W32/magister.a@MM, který mi odhalil až v linuxu Aegis Antivirus, a nasel jej v 150 kopiich... Tak jsem si na netu našel jednoúčelové antiviry proti tomuto viru a ve woknách ho spustil... Udělal hov..o a jeste k tomu jsem potom zase v Kubuntu našel, že se mu povedlo zkopírovat i do složky tmp na sda6, tedy linuxové části... Odtud odstranit šel, ale ve woknách se množí pořád... Jak je možné, že se mohl zkopírovat i na linuxovou část disku? Já myslel, že to by se stát nemělo? Poraďte prosím: a.)pokud víte co s tím virem
b.)jak je možný že se dostal do linuxové části?
c.) Je  možné, že bude fungovat v linuxu
d.)Existují viry fungující v Kubuntu?
Díky moc
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)
a v něm ---> Ubuntu 8.04 HH

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2006, 21:08:40 »
Citace: alfons.hnipyrdo
b.)jak je možný že se dostal do linuxové části?
Nepouzivas ve windows ovladac pro pristup do linuxovych oddilu disku?
c.) Je  možné, že bude fungovat v linuxu
Nebude.
d.)Existují viry fungující v Kubuntu?
Par viru pro linux existuje, ale diky zpusobu prace v nem, se moc nemnozi, takze pravdepodobnost, ze by jsi nejaky dostal je hodne blizka nule.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Vojtin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2006, 21:16:04 »
A nedostal se z linuxu na win část (FAT32), třeba při brouzdání po p***u?
:)

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2006, 21:32:21 »
Citace: Vojtin
A nedostal se na win část (FAT32)...
To určitě ne, dostal se tam při práci s windows....

Citace: MarrLiss
Nepouzivas ve windows ovladac pro pristup do linuxovych oddilu disku?
Ne, nepoužívám, to bych se nedivil, kdybych používal...Ale takhle nevim jak se mu to povedlo...

Jo a dá se nějak získat přístupová práva k změnám ve windows částech k změně souborů? Že to vlastně nemůže ani root, i když je psán jako majitel složky... Díky moc.
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2006, 21:35:37 »
Jo a dá se nějak získat přístupová práva k změnám ve windows částech k změně souborů? Že to vlastně nemůže ani root, i když je psán jako majitel složky... Díky moc.
Pokud máte fat32, tak by to mělo jít automaticky, s NTFS je problém - potřebujete program ntfs-3g (hledejte na fóru - zapisování na ntfs se tu řešilo mnohokrát).

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2006, 21:39:48 »
Jenom jeste, tenv ir se teda zkopiroval do te slozky /tmp/ a to hned v několika kopiich... Co se do teto slozky uklada? Muzu smazat veskery jeji obsah?

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2006, 21:46:10 »
/tmp se maze vzdy pri startu systemu automaticky.

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2006, 21:55:13 »
Citace: Pavelp
/tmp se maze vzdy pri startu systemu automaticky.
To se tam ukladaji docasne soubory? Jakto, že v té složce mám asi 20000 souborů o celkové velikosti cca 200MB?

netto

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2006, 22:04:01 »
Nemohlo sa stat ze si nejaky email otvoril vo windows a potom si ho otvoril v Ubuntu? A teraz je tam aj tam. Iba tak som rozmyslal......inak viem ze by sa to tu nemalo pisat ale vo windows pouzivam CCleaner (Je to freeware). Ked si ho nastavis dobre tak Ti dobre precisti system.
AMD Atholon X2 Processor 6000+; 2G Ram; GeForce 8600GTS; Uuntu 7.10

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Prosince 2006, 22:09:56 »
CCleaner znám, ale na tuhle sviňu nefungoval ani jeden z asi 5-ti antiviru urcenych primo proti nemu, tak myslim ze ani toto nepomuze... A emailem či tak podobne se urcite nesiril, protoze ja vim urcite, ze jsem zadnou pochybnou prilohu neotevrel dvakrat... Takovy hovado zas nejsem. Maximálnš lama....

netto

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 05 Prosince 2006, 23:45:57 »
No tak potom uz len odinstalovat windows! =D
AMD Atholon X2 Processor 6000+; 2G Ram; GeForce 8600GTS; Uuntu 7.10

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #11 kdy: 06 Prosince 2006, 08:02:25 »
... Odtud odstranit šel, ale ve woknách se množí pořád...
Vypni si ve vlastnostech systému obnovení systému, spusť antiviráky a restartuj.
Možná to pomůže.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

radegast

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 06 Prosince 2006, 09:39:37 »
Stejný vir mě našel na windowsech v Kubuntu Virus Scanner. Ve win. jsem ho odstranil antivirem NOD32, který je možno stáhnout jako 30-ti denní verzi. V Kubuntu se mi vir neobjevil.
Kubuntu 7.04
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.