Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synchronizace Firefoxu  (Přečteno 1133 krát)

Wojtpa

• Návštěvník
  • Člověk může být blbej ale musí si umět poradit.
Synchronizace Firefoxu
« kdy: 12 Listopadu 2010, 08:18:32 »
Vím jak přenést záložky, historii atd. ve firefoxu z Windows do Ubuntu. Jde pouze o zkopírování, proto mě napadlo, zda by šlo aby byly tyto složky nějakým způsobem synchroní. Tzn. když provedu nějakou změnu v Linuxu ( nová záložka, jiný motiv atd.) změna se objevý ve Windows a obráceně. První mě napadlo udělat zástupce, ale to si myslím že nepůjde. Bojím se to vyzkoušet, abych si omylem něco nesmazal. Kdyby něco takového šlo dalo by se to udělat i u Thunderbirdu? Díky za odpovědi

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Synchronizace Firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2010, 09:10:17 »
V dobách, kdy jsem ještě míval dualboot s widlema (fujtajxl!) jsem to měl tak, že jsem používal profil ve widlích, na kterej jsem měl pomocí symlinku "nalinkovanej" profil v ubuntu. Už se to tu párkrát řešilo. Základním předpokladem jsou ovšem stejné (nebo alespoň skoro stejné) verze ff v obou systémech.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2010, 09:32:15 »
Já používám rovnou synchronizaci celé pracovní plochy. Samozřejmě se jedná o Ubuntu-Ubuntu. Ale nástroj rsync jde nahrát i pod widle a místo složek, které používám v tom příkladu já si dáš takové složky, které chceš synchronizovat ty ...samozřejmě je na tohle třeba nějaký server, kam to budeš ukládat ...pak můžeš mít na jakémkoliv PC ty samé profily, jako na svém domovském. Já takhle sdílím celou pracovní plochu, tedy jakmile dojde ke změně ikony na panelu, přidání/odebrání panelu, případných odkazů na ploše, nastavení počtu pracovních ploch atd ...lze si to přizpůsobit k obrazu svému, tedy aby se ti synchronizoval i profil firefoxu, thunderbirdu...všeho co je libo - rsync je supr :)
« Poslední změna: 12 Listopadu 2010, 09:45:23 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2010, 13:15:38 »
Záložky jdou ve Firefoxu pohodlně synchronizovat pomocí doplňku Xmarks:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/2410/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.