Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine a hláška "Neplatný příkazový řádek"  (Přečteno 831 krát)

josef_m

• Host
Wine a hláška "Neplatný příkazový řádek"
« kdy: 21 Listopadu 2010, 13:07:05 »
Zdravím,

mám Wine 1.2.1 při pokusu o instalaci programu .exe mi to hlásí "Neplatný příkazový řádek" ... buď se mi nepodaří program vůbec instalovat, nebo kupodivu se instalátor spustí asi tak půlminutovým zpožděním ... na netu jsem k tomu nenašel nic nápomocného

víte někdo prosím co s tím?

Wine mám celkově jaksi extra pomalé, např. jsem se chtěl te podívat jakou mám verzi: Aplikace > Wine > Nastavení Wine ... a nic, opsal jsem verzi ze Synapticu a asi po minutě (!) se mi nastavení Wine otevřelo  ... máte to taky takové ospalé?

PS: vím, že se při instalaci .exe musí měnit oprávnění

pacholik

• Závislák
Re: Wine a hláška "Neplatný příkazový řádek"
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2010, 15:46:22 »
To ti hlásí u jednoho konkrétního programu nebo u všech ? Chodilo ti to někdy líp ?

josef_m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2010, 16:01:23 »
ano, ze začátku (v době Ubuntu JJ, kdy jsem ještě trval na používán PSPad) to chodilo líp - instalace bez problému (byla tam tehdy jakási hláška ohledně javy, ale přes google to nebyl problém dořešit) a Wine reagoval přiměřeně rychle (např. pro zobrazení nastavení jsem nemusel nijak čekat), pak jsem to nějakou dobu nepoužíval, ale teď jsem si chtěl zkusit instalovat pár programů, např. dnes můj zatím poslední pokus o instalaci .exe bylo "Keepinhead" - zvláštní je, že to vyhodí tu hlášku, ale instalátor a samotný program se pak rozjel (!)

Nerozjel se ABBY Finereader (viděl jsem na Youtube video, že to měl kdosi v Ubuntu instalované, chtěl jsem to otestovat a příp. koupit, ale žel, kvůli "neplatnému příkazovému řádku" je to beznadějné).

Program "Domácí učitel němčiny 2" se mi též nepodařilo rozjet :-(

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2010, 16:13:57 »
Tohle je až podezřele podobný, píše tam že po smázání všech položek Finereaderu z ~/.wine/system.reg a restartu se to vyřešilo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.