Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox  (Přečteno 1709 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
VirtualBox
« kdy: 21 Listopadu 2010, 12:28:50 »
Vzhledem k tomu, že mi na internetu nejde Ikeaplánovač a nevím proč, nepomohlo ani Safari ve Wine a ve vyhledávání doplňků jsem taky neuspěla, rozhodla jsem se zkusit virtualBox.

Popravdě se mi moc nelíbí si zabrat 5GB místa kvůli jedné webové aplikaci na disku s Home
Zajímalo by mě, zda je jedno kam si virtuální disk nainstaluji. Raději bych ho vytvořila na disk s Ubuntu, který má 130GB a použito mám 7GB  :)
Home mám na samostaným disku, má sice 1.5TB ale už je skoro do půlky plný různými seriály apod.. a chci ho plnit dál  ;D

Nebude mít ubuntu problém, když pro navrhovaný Windows XP.vdi přiřadím umístění v Systému souborů a udělám novou složku Windows?

Můžu pak očekávat nějaké problémy?

PS: kdyby někdo věděl jak na jednodušeji na ten webový ikeaplánovač, budu ráda  ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: VirtualBox
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2010, 13:14:27 »
Mozes vyskusat vytvorit v /media adresar pre virtualbox a nastavit mu svoje prava.
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus /mediapravym-vytvorit priecinok. Pravym na ten adresar-vlastnosti-prava a nastavit pre seba citanie/zapis.
Potom pri vytvarani disku vo virtualboxe ho presmerovat do tohto adresara.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2010, 14:10:31 »
Juj, já věděla, že to nebude jen tak :-)
tak jsem udělala tak... sice čtení a zápis mi tam nešel dát (nechalo se tam původní ---) ale žížalka je vlastníkem a přístup ke složce je vytváření a mazání..
možná až tam budou soubory, tak mě to nechá nastavit i čtení a zápis :-) a nebo lépe, se to udělá automaticky..
inu jdu to zkusit  ::)

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2010, 14:19:14 »
To moze byt iba roznym prekladom sk/cz.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2010, 14:22:09 »
Ahle já asi něco nedomyslela...  ;D
Já vskutku potřebuji instalační CD windowsů? Já ho totiž nemůžu najít :-(
podle návodu http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox mám vypálit obraz... a když ten VB pustím, tak to chce bootovací medium :-(

ehm.. mám se tedy vskutku shánět po instalačním cd?

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2010, 15:31:43 »
Ano, aj ked staci iba obraz disku v iso. Virtualbox je iba virtualny pc(hardver) do ktoreho instalujes skutocny OS. Ak chces iba vyskusat spusit win. program tak na to je wine.
http://wiki.ubuntu.cz/Wine

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopadu 2010, 07:30:40 »
jojo, wine chápu ;-) ten virtual box mi doklapnul hned jak to chtělo u instalaci.
Já tajně doufala, že jsem na začátku označovala jaký win tam chci mít, že už to v sobě jakousi simulaci má :-)

ale teď už to mám dokončené :-) sice pominul důvod, kvůli kterému jsem to chtěla..ale je mi jasné, že časem zase nějaký bude  ;D

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2010, 08:42:49 »
Minimálně se to hodí na různé zkoušení a hraní si, když je potřeba a aby si člověk "neoddělal" ostrý systém...
Virtualbox má u mě pevné místo v žebříčku instalovaných aplikací :-)
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Listopadu 2010, 09:34:39 »
Man nainstalovan VirtualBox a zjistil jsem, ze v PC existuji jeste dalsi 2 virtualni soubory. Mohu je bez problemu smazat?
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #9 kdy: 24 Listopadu 2010, 10:20:18 »
Man nainstalovan VirtualBox a zjistil jsem, ze v PC existuji jeste dalsi 2 virtualni soubory. Mohu je bez problemu smazat?

No pokud je už nechceš používat tak ano, ale je ještě potřeba je smazat ve Správci virtuálních médií (spustit Virtualbox a v menu >> Soubor >> Správce virtálních médií):
- označit daný .vdi
- pokud je potřeba, tak kliknout na tlačítko Uvolnit
- poté už jen kliknout na tlačítko Odstranit
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.